7 oktober 2014 door in HTC.

htcDe telecomgigant HTC heeft weer zwarte cijfers geschreven in het derde kwartaal van 2014. De smartphonefabriek maakte 640 miljoen Taiwanese dollar (16,6 miljoen euro) winst. Dat maakte HTC vrijdag bekend op een persbijeenkomst.

Analisten hielden over het algemeen rekening met een winst van 501,6 miljoen Taiwanese dollar. De winststijging van de smartphonefabrikant is vooral toe te schrijven aan de eenmalige bate. HTC maakte niet bekend wat de eenmalige uitkering inhield.

Omzet

De omzet in het derde kwartaal kwam uit op 41,9 miljard Taiwanese dollar. Dat was onder de eigen verwachting van 42 miljard tot 45 miljard Taiwanese dollar die het bedrijf eerder afgaf. Het operationele resultaat was 160 miljoen Taiwanese dollar, waarmee het concern ook beneden de eigen verwachtingen bleef.

In het eerste kwartaal van dit jaar draaide HTC nog verlies, maar dankzij de lancering van de HTC One M8 werd in het tweede kwartaal winst geboekt. Die trend zet nu door. HTC vermeldt in het persbericht niet dat de zwarte cijfers te danken zijn aan de verkoop van de M8.

HTC One M8

Toch menen critici en analisten dat ook de meevaller in het derde kwartaal vooral te danken is vanwege de positiever verkoop van de HTC One M8. Het vlaggenschip van de Taiwanese fabrikant werd goed ontvangen en er gingen miljoenen toestellen over de toonbank. De goede cijfers zullen in ieder geval de gemoederen onder de aandeelhouders weer bedaren. Die waren de laatste periode niet blij met de gang van zaken rond HTC.

Het is niet duidelijk of HTC deze lijn kan doorzetten. Inmiddels heeft het bedrijf twee ‘spin-offs’ van de One M8 gemaakt: een minivariant en een plastic variant. Deze zijn beide een stuk goedkoper en moeten ervoor zorgen dat de omzet vergroot wordt. Wellicht dat HTC de positieve gevolgen daarvan in het komende kwartaal gaat merken.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones