HTC en LG schieten Google en Samsung te hulp in patentstrijd...

Volgens Foss Patents willen HTC en LG documenten indienen bij de rechtbank die Google en Samsung helpen bij een patentzaak tegen Apple. Uit de documenten zou de onschuld van Google en Samsung moeten blijken. Apple heeft Google en Samsung aangeklaagd met als doel een paar van hun smartphones te laten verbieden in Amerika.

Het is opmerkelijk dat HTC zich ook in de strijd mengt. De fabrikant heeft namelijk een tienjarige deal met Apple lopen om van elkaars patenten gebruik te kunnen maken. Apple zelf wordt gesteund door Nokia en Ericsson die allebei een licentie aan Apple hebben gegeven wat betreft hun patenten. ¬†Intussen probeert Google Samsung te ondersteunen door een licentie te geven op Google’s patenten. Deze zijn deels van Motorola overgenomen.

Patentzaken

Hoe de strijd zal aflopen, zullen we afwachten. Over het algemeen worden patentzaken gestaakt omdat deze vaak lang duren en ingewikkeld in elkaar zitten. In het verleden wist Apple wel een overwinning te boeken op Samsung. Op haar beurt heeft Samsung die uiteindelijke beslissing weer aangevochten. And the story continues.

Strijd

Steve Jobs, de vorige CEO van Apple was erg fel in zijn strijd tegen Samsung, wat eigenlijk niets meer dan een Android-oorlog was. Dat begon in 2011. Hij pakte niet Google, maar Samsung die telefoons uitbracht met het Android-besturingssysteem. “Al kost dit me mijn laatste adem en moet ik al het geld van Apple uitgeven, ik zal dit rechtzetten”, zei hij daar ooit nog over in zijn biografie.

Bekijk het laatste nieuws over Google:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones