12 augustus 2014 door in HTC.

htcHet lijkt erop dat telecomgigant HTC binnekort met een Windows Phone-versie van de HTC One M8 komt. Het populaire vlaggenschip zou met het besturingssysteem van Microsoft grotendeels hetzelfde blijven. Het enige grote verschil in de telefoons zou het andere besturingssysteem zijn. Dat zegt het doorgaans betrouwbare WPcentral.

De geruchten en speculaties over een M8 met Windows Phone doen al enkele weken de ronde. Tot nu toe werd aangenomen dat het toestel de naam HTC One W8 zou krijgen, maar uit jongste informatie blijkt dat de Windows Phone-versie de naam ‘HTC One M8 for Windows’ zal gaan dragen.

Specificaties

De website zou een specificatielijst van de telefoon in handen hebben gekregen. Het toestel zou draaien op Windows Phone 8.1, de nieuwste versie van het besturingssysteem van Microsoft. Daarnaast zou het toestel draaien op een Snapdragon 8-1-processor met een snelheid van 2,3 GHz. De One M8 met Windows zou een werkgeheugen krijgen van 2 GB, en intern zou het toestel 32 GB aan geheugen bevatten, uitbreidbaar met microSD. Dat is meer dan bij de Android versie, waarbij nu maximaal 16 GB intern geheugen te krijgen is.

Het LCD-scherm van de M8 is 5 inch groot en heeft een full-HD resolutie. De camera op de achterkant maakt foto’s met een lens van 4.0 megapixel, en de selfiecamera heeft 5.0 megapixel. De HTC One M8 for Windows is 36 mm bij 70,6 mm groot en weegt zo’n 160 gram.

Hardware

Ook de hardware van de telefoon is nagenoeg gelijk aan die van de M8. Aanvankelijk werd gedacht dat er aangepaste hardware zou komen, omdat Windows Phone de hardware zoals die nu gebruikt wordt in de M8 niet zou ondersteunen. Dat blijkt volgens WPcentral nu dus wel het geval te zijn.

Verwacht wordt dat HTC de HTC One M8 for Windows op 19 augustus zal gaan presenteren, waarschijnlijk tijdens de nu al geplande persconferentie van HTC in New York.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones