16 april 2014 door in HTC.

HTCOp 4 april lanceerde HTC zijn nieuwe paradepaardje de HTC One M8. De telefoon blijkt erg goede beoordelingen te krijgen, maar toch is het nieuwe toestel nog niet het verkoopsucces waar HTC op gehoopt had. Daarom komt HTC nu met twee varianten op de One M8: de One M8 Mini en de plastic variant.

HTC One M8 Mini

Hoewel HTC nog nooit bericht heeft over een eventuele minivariant van de One M8, zal het volgens bronnen mogelijk zijn om de telefoon in mei al in de winkel te zien liggen. De M8 Mini is met een 4,5-inch scherm iets kleiner dan de M8. Ook de camera is anders dan bij zijn grotere broertje. De M8 Mini zal geen ultrapixelcamera met 4.0 megapixel krijgen, maar een ‘normale’ camera met 13.0 megapixel.

Het toestel zal dezelfde behuizing hebben als de One M8. Daarnaast wordt het toestel uitgerust met een quadcore Snapdragon 400-processor en 1GB aan werkgeheugen. De Mini draait op Android 4.4.2 (KitKat) in combinatie met de HTC-software Sense 6.0.
Naamloos

Plastic HTC One M8

Volgens de Chinese website TMT Post is HTC ook bezig met een plastic variant van de One M8. Deze variant zou voor het grootste gedeelte hetzelfde blijven: een full hd-scherm en een Snapdragon 801-processor. Door de plastic behuizing zou het toestel echter flink minder geld gaan kosten: in plaats van 853 dollar slechts 483 dollar.

De plastic behuizing kan worden gezien als een stijlbreuk van de Taiwanese smartphoneproducent. Er werden al eerder goedkopere versies van smartphones uitgegeven, maar nooit eerder met een plastic behuizing. Daarnaast noemde HTC de aangekondigde plastic versie van de Samsung Galaxy S5 ‘goedkoop plastic’.

Wanneer de twee varianten op de HTC One M8 precies in de winkel liggen is nog niet bekend.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones