HTC lanceert vijf of zes nieuwe smartphones in 2018

HTC lanceert vijf of zes nieuwe smartphones in 2018

HTC heeft grootse plannen voor komend jaar. De Taiwanese smartphonemaker wil in 2018 vijf of zes nieuwe smartphones op de markt brengen. Vooral het middensegment wordt goed vertegenwoordigd.

Dat zegt Chief Financial Officer Chialin Chang tegenover de aanwezige pers in Taipei, zo meldt Engadget. De Amerikaanse techsite was daar om kennis te maken met de HTC U11 Plus en HTC U11 Life, het nieuwste vlaggenschip en middenklasser van de fabrikant.

HTC heeft er een zware periode op zitten. De HTC 10 moest een commercieel succes worden, maar consumenten liepen niet warm voor het toptoestel. Ook de HTC 10 Evo, een goedkopere tegenhanger van de HTC 10, deed het niet veel beter. Begin dit jaar presenteerde HTC een gloednieuwe smartphonereeks: de U-serie. Tot voor kort bestond deze uit de HTC U PlayHTC U Ultra en HTC U11. Deze week voegde de smartphoneproducent daar de HTC U11 Plus en HTC U11 Life aan toe. Het is te hopen dat deze toestellen wel het succes brengen waar het bedrijf zo naar verlangt. HTC moest negen kwartalen op rij een verlies in haar boeken noteren.

Dubbele camera

Zoals je ziet heeft HTC dit jaar diverse nieuwe smartphones gelanceerd. Chialin Chang vertelde tijdens de productpresentatie van de HTC U11 Plus en HTC U11 Life dat hij volgend jaar vijf of zes nieuwe toestellen wil lanceren. Hetzelfde aantal als dit jaar. We krijgen niet alleen nieuwe vlaggenschepen te zien. Ook het middensegment zal goed vertegenwoordigd zijn, zo belooft de topman. Dan moet je denken aan telefoons in het prijssegment van rond de 300 euro.

Dat is niet het enige goede nieuws waar Chang mee op de proppen kwam. De hoogste financiële man van HTC vertelde tevens dat zijn bedrijf plannen heeft om smartphones met dubbele primaire camera uit te brengen. En dat is best bijzonder, in ieder geval voor HTC. De HTC Evo 3D uit 2011 was een van de eerste smartphones met een dual-camerasysteem. Met dit toestel was het mogelijk om foto’s met bokeh-effect te schieten, een functionaliteit die we anno 2017 op steeds meer toestellen aantreffen. Na de HTC Evo 3D heeft HTC de dubbele camera laten verwateren. Zelfs alle dure vlaggenschepen van afgelopen jaar moeten genoegen nemen met één hoofdcamera. Een smartphone met dual-camerasysteem is zoals je ziet dus vrij bijzonder voor de Taiwanese fabrikant.

Google Pixel 2 XL

In september maakten Google en HTC bekend dat de zoekmachinegigant de mobiele tak van HTC inlijft. Google krijgt ongelimiteerd toegang tot het patentportfolio van HTC en een aanzienlijk aantal HTC-medewerkers staat nu op de loonlijst van Google. HTC blijft wel opereren als zelfstandige smartphoneproducent, zo bewijst de onthulling van de HTC U11 Plus en HTC U11 Life wel. Chang zegt dat de overname begin waarschijnlijk begin volgend jaar in kannen en kruiken. De acquisitie moet onder meer door de juiste mededingingsautoriteiten bekeken en goedgekeurd worden.

Op de vraag of de HTC U11 Plus eigenlijk de Google Pixel 2 XL had moeten worden -een gerucht dat deze week opdook in de media- durft de topman geen antwoord te geven. “De vraag die je stelt is te moeilijk. Ik weet niet hoe ik hem moet beantwoorden. Ik kan niet ingaan op de producten van Google. Vanwege onze relatie met Google zijn er dingen die we wel en niet weten van het bedrijf. Hoe het ook zij, daar kan ik niet op inhaken. Ik kan wel bevestigen dat wij eind vorig jaar al begonnen waren met de planning voor de HTC U11 Plus”, aldus de Chang. Zijn antwoord verschaft jammer genoeg weinig duidelijkheid over het gerucht.

Bekijk het laatste nieuws over HTC:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones