7 februari 2014 door in HTC.

htcHet jaar 2014 zal voor HTC met name in het teken gaan staan van goedkope smartphones. Vorig jaar heeft HTC zich vooral gefocust op hun duurdere high end toestel, de HTC One. Door de vele concurrentie op het gebied van high end smartphones heeft dit echter voor een lager marktaandeel gezorgd. HTC hoopt dit in te kunnen halen door zich dit jaar vooral in het middensegment te gaan nestelen.

HTC komt dit jaar met veel goedkopere telefoons

De trend in duurdere smartphones lijkt voorbij. Op dit moment is er steeds meer vraag naar goedkopere toestellen. Dit heeft HTC ook goed begrepen. In 2013 hebben ze zich met name gericht op de verkoop van de peperdure HTC One. Het grootste deel van hun marketingbudget ging hier aan op. Helaas bleek de verkoop van dit toestel tegen te vallen. HTC gaat zich daarom nu meer richten op telefoons tussen de 150 en 300 dollar.

HTC gaat zich met name richten in bestaande markten, maar begint ook met de verkoop in opkomende markten. Gelukkig komt er dit jaar ook een opvolger van de One.

HTC heeft 2013 met verlies afgesloten

Het jaar 2013 was geen goed jaar voor HTC. De laatste twee kwartalen heeft de Taiwanese fabrikant verlies geleden. Ook liep het marktaandeel van HTC terug van een wereldwijde 10 procent naar 2 procent.

HTC meldt dat ze dit jaar meer gaan investeren in marketing. Vorig jaar hebben ze dit een stuk minder gedaan met als gevolg dat ze werden ondergesneeuwd door de vele publiciteit van hun grootste concurrent Samsung. De fabrikant heeft een deal gesloten met acteur Robert Downey Jr. (bekend van o.a. Iron Man) om hun producten aan te prijzen.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones