Ontwerp HTC Ocean lekt, smartphone zonder knoppen

Ontwerp HTC Ocean lekt, smartphone zonder knoppen

Dinsdag postte iemand bij HTC per ongeluk een video van een nieuw HTC concept online. De film liet het concept zien van een nieuw toestel met de naam HTC Ocean. Het is een concept telefoon zonder knoppen. De film werd al snel bescherm door een wachtwoord, maar meesterlekker Evan Blass wist de video te bemachtigen.

De film van het ontwerp was te zien op de pagina van ontwerper Danelle Vermeulen die de film snel daarna achter een wachtwoord plaatste. De film laat een nieuw concept zien van HTC waarbij de smartphone geen enkele knop meer heeft.

HTC Dream

HTC Ocean

De film in kwestie is een concept film van nieuwe smartphone zonder fysieke knoppen. Het laat zien dat de smartphone werkt op basis van aanraaksensoren langs de randen van de smartphone. Je kunt dankzij aanraking van verschillende plekken en gebaren allerlei functies starten. Zoals volume en toegang tot apps als Google’s Voice Search. De rand van het toestel kan zelfs gebruikt worden als sluiterknop van de camera, zonder dat er een werkelijke knop is.

Sense Touch

De technologie van de smartphone wordt in de film Sense Touch genoemd. Waarmee het een directe link krijgt tot HTC’s Android skin, HTC Sense. We hebben deze technologie al eerde gezien bij het vlaggenschip van Nubia. De Nubia Z11 heeft nog wel knoppen, maar het toestel laat je door pdf’jes bladeren door langs de randen van het toestel te strijken en je kunt bijvoorbeeld de felheid van het beeldscherm verminderen door langs de randen te strijken.

Ocean smartphone

In de video zien we een compact toestel zonder home knop en zonder toetsen aan de zijkant. Voorop zien we drie gaten die voor een camera of juist speakers kunnen zijn. Achterop zien we twee hoofdcamera’s en een flitser. De achterkant van het toestel lijkt uit aluminium te bestaan met zeer duidelijke antennelijnen boven en onder. De behuizing is duidelijk niet uit een stuk aluminium wat goed nieuws kan zijn voor de vervangbaarheid van de batterij.

Ocean concept geen echt product

De website 9to5Google heeft de eigenaar, Danielle Vermeulen, van de website benaderd waar de HTC Ocean werd gevonden. zij antwoordde dat de video een concept vertegenwoordigt en niet nieuw HTC product.

HTC heeft niet echt een gelukkig jaar achter de rug. Het vlaggenschip de HTC 10 werd ontvangen door lovende recensies maar verkoopcijfers vielen tegen. Het merk heeft zich vervolgens gericht op de mid-range en eerder deze week zagen we twee nieuwe toestellen verschijnen, de HTC Desire 10 Lifestyle en Desire 10 Pro.

HTC Dream HTC Dream

Bekijk het laatste nieuws over HTC:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste aanbieding