‘HTC One M9 wordt aangevuld door One E9’

‘HTC One M9 wordt aangevuld door One E9’

Als we de Chinese toezichthouder TENAA mogen geloven, brengt HTC een One E9-variant uit van de HTC One M9. Deze zou vooral verschillen door het scherm en het gebruik van een andere processor. Daarnaast zouden er twee varianten van de One E9 uitgebracht worden, die in ieder geval verschillen van camera.

Over de One E9

Er gingen meteen geruchten dat HTC One E9 een gebolde achterkant zou hebben, tegenover de vlakke achterkant van de One M9. De foto’s ontkrachtten dit (zie onderaan artikel). Het scherm zou 5,5 inch groot zijn, tegenover het 5-inch scherm van de HTC One M9. En deze heeft een qHD-resolutie van 2560 bij 1440 pixels in plaats van de full HD-resolutie van 1920 bij 1080 pixels.

Onder de motorkap van de One E9 draait een 64-bit octa-core Mediatek-processor in plaats van de nieuwe, high-end Snapdragon 8100-chipset van Qualcomm.

Twee varianten van de One E9

En om nog maar in die variantenmodus te blijven: HTC zou plannen om twee varianten van de One E9 uit te brengen. Deze verschillen in ieder geval van frontcamera’s. Zo zou de één een 13-megapixelcamera krijgen en de ander een 4 UltraPixel-camera. Doordat deze pixels groter zijn, kan er meer licht opgevangen worden.

Eerder sprak @upleaks al dergelijke geruchten hierover uit. Zo zou de One E9 3 gigabyte werkgeheugen hebben en 32 gigabyte opslaggeheugen hebben, net als bij de One M9.

En wat HTC betreft: die houdt de kaken (nog) stijf op elkaar. Vorige week werd de HTC One M9 op het Mobile World Congress gepresenteerd. Deze heeft een adviesprijs van 749 euro.

Foto’s

Ook steunde TENAA het geheel aan foto’s, hoewel de betreffende pagina van de telecomwaakhond al weer verwijderd is. Op de achterkant van de telefoon zie je een grote bolle camera, met een LED-flitser toegevoegd.

 

One E9

 

Bekijk het laatste nieuws over HTC:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones