2 maart 2015 door in HTC.

Het Mobile World Congress is spectaculair begonnen met de presentatie van nieuwe high-end telefoons. Naast de Samsung Galaxy S6 is ook HTC‘s nieuwe vlaggenschip gepresenteerd: de HTC One M9. Kortweg: een iets aangepast design met vooral betere hardware.

Specificaties

De HTC One M9 heeft een 5-inch scherm met een full HD-resolutie. De behuizing is van metaal en is licht gebogen aan de achterkant van het toestel. De randen tussen het scherm en de achterkant zijn iets veranderd: zo zijn deze minder scherp en van een andere kleur voorzien. Op de achterkant is een coating toegevoegd die het toestel kraswerend maakt.

Onder de motorkap draait de nieuwe Snapdragon 810-processor. Daarvoor is 3 gigabyte aan werkgeheugen. Er is 32 gigabyte aan opslaggeheugen beschikbaar. Tevens met microSD uit te breiden naar 128 gigabyte. De accu heeft een capaciteit van 2840 mAh (in plaats van 2600).

De opvolger van de One M8 onderscheidt zich vooral met zijn camera. De 4-Ultrapixelcamera was blijkbaar zo spectaculair nog niet als HTC voordeed: deze is nu naar de voorkant geplaatst. Op de achterkant pronkt nu een 20-megapixelcamera van Toshiba.

Schermafbeelding 2015-03-02 om 09.45.43

Schermafbeelding 2015-03-02 om 09.45.52

Uiterlijk

Zo uit de doos draait het toestel op Android 5.0 Lollipop, Android’s nieuwste besturingssysteem. Daar heeft HTC de eigen interface aan toegevoegd: Sense 7. Deze heeft wat rust ingebouwd en gepoogd om het besturingssysteem wat functionaliteiten mee te geven. Zo kun je het selecte aantal apps op de homepagina laten afhangen van jouw locatie. Doordat de telefoon je locatie bijhoudt (via GPS/wifi) kan deze per plek je apps aanpassen. Zo wil HTC je telefoon nog persoonlijker maken.

De powerbutton is van de voorkant naar de zijkant verplaatst, in een rijtje met de volumeknoppen. Ook het Beats-geluid is verdwenen: er komt Dolby-audio voor in de plaats. Je vindt de BoomSound-speakers zoals vertrouwd op de voorkant.

De HTC One M9 is vanaf eind maart beschikbaar voor een prijs van 749 euro.

htc one m9

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones