3 november 2014 door in HTC.

HTC rapid chargerJe kent het gevoel wel, een veroordeling tot het dichtstbijzijnde stopcontact omdat je telefoon hartstikke leeg is. Gelukkig worden daar veel dingen op bedacht, zoals externe laders. Ook HTC denkt mee. De fabrikant presenteert je: de Rapid Charger 2.0. Daarmee is je telefoon veertig procent sneller opgeladen dan gebruikelijk. Ofwel, bijna twee keer zo snel!

Laatste chipsets

Door het gebruik van de Quick Charge-technologie kunnen er maar een beperkt aantal soorten telefoons gebruik van maken. Er zijn dan niet veel toestellen die er gebruik van kunnen maken.

Totnogtoe zijn dat alleen de laatste HTC-telefoons: de One M8, E8 en Desire Eye. Dat komt omdat alleen de laatste chipsets in Snapdragon de Quick Charge-technlologie ondersteunen.

Nog meer

Het is de bedoeling dat er steeds meer telefoons geschikt worden gemaakt voor het gebruik van de lader. Andere fabrikanten doen ook graag mee. Zo zullen Microsoft, Samsung en Sony ook hun telefoons compatibel maken voor de lader.

De techniek wordt al langer gebruikt door Motorola en Samsung.htc rapid charger

Voorlopig wonen in Amerika de lucky ones, aangezien de lader alleen daar nog verkrijgbaar is. We kunnen er vast wel vanuit gaan dat het accessoire ook naar Nederland komt. Wat voor prijskaartje aan de Rapid Charger hangt, weten we niet.

Heerlijk toch? Na een laadmoment van – pak ‘m beet – ‘n kwartiertje kan je smartphone er weer een dag tegenaan!

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones