7 september 2014 door in HTC.

HTCHTC heeft de Desire 820 officieel gepresenteerd, de opvolger van de Desire 816. Deze nieuwe Android-smartphone is het tweede toestel dat de beschikking heeft over een 64-bit processor. Daarnaast beschikt de Desire 820 over een groot 5,5 inch scherm en een indrukwekkende camera.

De Taiwanese smartphonefabrikant heeft de Desire onthuld op een persconferentie voorafgaand aan de IFA technologiebeurs in Berlijn. Met zijn 5,5 inch scherm zou je het toestel kunnen scharen onder de ‘phablets’, een kruising tussen tablets en smartphones.

Specificaties

De Android-smartphone heeft naast een groot scherm met 720p ook een redelijke resolutie. De camera op de achterkant beschikt over 13.0 megapixel, waarmee prachtige foto’s kunnen worden gemaakt. Ook de zogenaamde ‘selfiecamera’ is van een bijzondere kwaliteit. Deze frontcamera maakt foto’s van maar liefst 8.0 megapixel.

Het opvallendste aan de telefoon is echter wel de processor. De Desire 820 beschikt namelijk over een nooit eerder vertoonde Snapdragon 615-chip. Deze chip heeft twee keer vier ARM Cortex A53-kernen. Daarvan zijn er vier geklokt op 1,5 GHz en vier op 1,0 GHz. Het gaat hier dan ook om een 64-bit processor.

64-bit

De 64-bit processoren worden nog niet veel gebruikt. De iPhone 5S beschikt hier al wel over, maar tot voor kort waagden Android-telefoons zich er nog niet aan. Eerder deze maand lanceerde HTC de Desire 510 met 64-bit. Dat toestel was daarmee de eerste Android-telefoon die werd uitgerust met een 64-bit processor. De Android 4.4 KitKat-software ondersteund 64-bit echter nauwelijks. Daarom krijgt de Desire 820 later dit jaar een update naar Android L, die deze nieuwe processoren wel ondersteunen.

Beschikbaarheid

Het is nog niet bekend wanneer de smartphone precies op de markt zal komen, maar verwacht wordt dat HTC de telefoon in januari 2015 beschikbaar zal stellen. De adviesprijs van het toestel is nog niet bekendgemaakt.

HTC Desire 820

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones