9 september 2014 door in HTC.

HTC Desire 820Aan de vooravond van de IFA-beurs presenteerde HTC afgelopen donderdag haar nieuwe speeltje: de Desire 820. Deze is uitgerust met een 64-bits-processor, wat nog vrij uitzonderlijk is . Ook heeft het toestel een lekker groot scherm van 5,5 inch en een camera met 13 megapixel. Het kleurrijke toestel is de opvolger van de HTC Desire 818 en zal nog even op zich laten wachten.

64-bits-processor

Met zo’n 64-bits-processor trekt de telefoon meteen aandacht. Nog niet veel telefoons hebben een 64-bit ondersteuning. In besturingssysteem Android 4.4 KitKat mist deze nog, maar in de update van Android L is het wel mogelijk. Die wordt dit jaar nog verwacht.

De Desire 820 zal tot die update draaien op Android 4.4 KitKat met HTC Sense 6.0. Voorlopig draait het nieuwe toestel nog in een 32-bit compatibiliteitsmodus.

De telefoon zal een stijlvol design krijgen waarbij kracht wordt uitgestraald. De telefoon heeft een behuizing van policarbonaat en bestaat daarmee uit twee kleuren die in elkaar overlopen. Dit is HTC’s ‘double shot’-kleurtechnlogie.

Verdere specificaties

Het toestel heeft een scherm van 5,5 inch met een resolutie van 720×1280 pixels. Er zit een Octa-core processor in met twee keer vier cores (1,7 GHz en 1 GHz). Er wordt daarbij uitgegaan van het bigLITTLE-principe: een snelle en een energiezuinige processor worden gecombineerd.

Je krijgt 2 GB werkgeheugen tot je beschikking en 16 GB opslagruimte. Uiteraard uit te breiden met een microSD-kaartje. Er zitten goede camera’s in voor een telefoon uit de middenklasse: de frontcamera telt 8 megapixels en de camera aan de achterzijde telt 13 megapixels.

Ontspanning

Met het scherm van 5,5 inch megapixel kun je een boel kanten op als je even ontspanning zoekt op je telefoon. Dit zal je vooral merken bij gamen of het kijken van films.

Ook is de Desire verrijkt met twee hoogwaardige speakers aan de voorzijde. Dankzij HTC BoomSound wordt het luisteren van muziek of het kijken van een film dan ook een ervaring op zich. Ook dat is fijn bij het luisteren van muziek of het kijken van een film.

Het lijkt erop dat de telefoon vanaf januari verkrijgbaar is in flink wat kleuren. Over de adviesprijs is nog niks bekend. De vorige telefoon kreeg een adviesprijs mee van 399 euro.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones