HTC U11 best presterende smartphone van het moment

HTC U11 best presterende smartphone van het moment

De HTC U11 doet het uitstekend. Zowel qua verkoopcijfers als qua internationale ontvangt heeft HTC niets te klagen over diens nieuwe vlaggenschip. Ditmaal voert het onlangs gepresenteerde vlaggenschip de AnTuTu prestatie toplijst van de maand mei aan. Hierbij verslaat het toestel de voormalig nummer één: de iPhone 7 Plus.

AnTuTu is een bedrijf welke je wellicht kent van enkele apps waarmee je de prestaties van je telefoon kunt meten. Het bedrijf geeft diverse applicaties uit en focust zich hierbij vrijwel altijd op het meten van specificaties en prestaties. Hierbij houdt men een algehele scorelijst bij. Hierin valt af te lezen welke toestellen het relatief goed doen, en welke minder. Dit totaaloverzicht is opgebouwd uit verschillende tests. Denk hierbij aan onder meer een processor-, camera- en werkgeheugentest. De Apple iPhone 7 Plus was lange tijd heer en meester in dit klassement, totdat de HTC U11 ten tonele verscheen.

Apple iPhone 7 Plus delft onderspit

De prestatie van de iPhone 7 Plus is daarmee des te knap, gezien de ouderdom van het toestel. Dit Apple vlaggenschip zag immers al eind vorig jaar het levenslicht. Het nam dus lange tijd de concurrentie op tegen toestellen die veel jonger waren dan hijzelf. De Apple-phablet moet sinds vandaag dan echter toch zijn meerdere erkennen in de nieuwste toevoeging aan de HTC familie. De HTC U11 scoort op vrijwel alle vlakken beter dan diens rivaal en beloond zichzelf daarmee met de eerste positie in het algemene klassement. Het verschil tussen de nummers 1 en 2 bedraagt hierbij 6000 punten. Dit is fors te noemen.

De top vijf

De top vijf wordt verder gecomplementeerd door de Xiaomi Mi 6, Samsung Galaxy S8 en de grotere Samsung Galaxy S8 Plus. Vooral de Xiaomi Mi 6 is hierbij een opvallende verschijning. Dit onlangs gepresenteerde Chinese toestel beschikt over meer dan indrukwekkende specificaties in combinatie met een meer dan indrukwekkend prijskaartje, in de positieve zin. Chinese telefoons staan immers bekend om hun betaalbaarheid. De Xiaomi Mi 6 vormt hierop geen uitzonderen. De Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus vallen gezien hun status en uitstekende prestaties, natuurlijk te verwachten in dergelijke lijstjes. Beide toestellen beschikken over uitstekende specificaties en goed afgestelde software.

Bekijk het laatste nieuws over HTC:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones