HTC U12 gespot op 5G-beurs

HTC U12 gespot op 5G-beurs

Onlangs vond er in Taiwan een beurs plaats die in het teken stond van 5G, de toekomstige standaard voor mobiel internet en Internet of Things (IoT) toepassingen. Geheel onverwacht maakte een vlaggenschip dat nog officieel moet worden onthuld zijn opwachting: de HTC U12. Meer weten? Lees dan snel verder.

Wij kijken al reikhalzend uit naar het Mobile World Congress (MWC), de grootste smartphonebeurs van Europa. Ieder bedrijf die ook maar enigszins meetelt als smartphoneproducent, is aanwezig op deze beurs. Eén van is HTC. Helaas hoeven we niet op een nieuw vlaggenschip te rekenen, zo vertelden anonieme bronnen onlangs. HTC kiest er naar verluidt voor om deze op een eigen evenement te presenteren aan de internationale pers. Het gerucht gaat dat de smartphonemaker uit Taiwan bang is dat Samsung alle aandacht opeist met de lancering van de Samsung Galaxy S9 en Samsung Galaxy S9 Plus. Om diezelfde reden zou Huawei ook afzien om de Huawei P11, Huawei P20 of hoe het aanstaande vlaggenschip ook gaat heten, te presenteren. Huawei heeft echter aangekondigd dat het op 27 maart een evenement houdt in Parijs. Van HTC weten we nog niets.

Is dit de HTC U12?

Als je nu al een eerste glimp van de HTC U12 -zoals het vlaggenschip van HTC wellicht gaat heten- wil opvangen, dan hebben wij goed nieuws voor je. De Chinese techsite Sogi.com zegt het toestel te hebben gespot op een 5G-beurs in Taiwan. In de onderstaande video kun je het aanstaande paradepaardje met eigen ogen aanschouwen.

Helaas is de video in het Chinees en zijn er geen Engelse ondertitels beschikbaar. Wij hebben dus werkelijkwaar geen flauw idee wat de redacteur op de video allemaal te melden heeft. Wat we echter wel weten dankzij internationale media is dat het naar verluidt om de HTC U12 gaat. We kunnen echter wel een aantal dingen opmaken door aandachtig naar de video te kijken. Om te beginnen heeft het vlaggenschip hele dunne randen en een zogeheten edge-to-edge display. Aan de onder- en bovenkant zien we enkel dunne balken, wat een indicatie is dat het vlaggenschip een 18:9 beeldverhouding krijgt. Precies wat de laatste geruchten over het toestel suggereren.

De achterkant krijgen we jammer genoeg niet te zien. We hebben dus geen idee of de HTC U12 een dubbele camera krijgt aan de achterzijde. Ook zou HTC hem een dual-selfiecamera geven, maar dat is niet goed te zien op de bovenstaande video. Wat goed te zien is op de korte film is dat het vlaggenschip hoge internetsnelheden haalt. Het toestel heeft naar verluidt de gloednieuwe en razendsnelle X20 LTE modem. Deze kan theoretische internetsnelheden tot 1,2 Gbps halen.

Meer geruchten over de HTC U12

Hoe groot het beeldscherm is, kunnen we onmogelijk zeggen op basis van deze video. Volgens het geruchtencircuit krijgt het vlaggenschip een 6 inch groot Super LCD6 display met een resolutie van 1440 bij 2880 pixels. Na de HTC U11 Plus wordt dit het tweede toestel van de Taiwanese fabrikant met een randloos scherm. Ook onder de motorkap kunnen we de laatste en krachtigste componenten van het moment verwachten. Zo wordt het vlaggenschip in verband gebracht met de Qualcomm Snapdragon 845, Adreno 630 GPU en 6 GB werkgeheugen. Aangezien zijn voorganger met Snapdragon 835 wordt geleverd, ligt het in de lijn der verwachting dat zijn opvolger een upgrade krijgt. De genoemde specs klinken in onze ogen dan ook zeer aannemelijk.

Een vingerafdrukscanner is op de video niet te bekennen. We kunnen ons echter niet voorstellen dat HTC deze feature weglaat op een vlaggenschip. Vermoedelijk verhuist hij dan ook naar de achterkant. Volgens de laatste berichten krijgt de HTC U12 maar liefst vier camera’s: twee aan de voorkant en twee aan de achterkant. Op de video is dit niet terug te zien. Het lijkt haast wel alsof de onder- en bovenkant worden afgedekt door de grill van twee stereo speakers. Helaas krijgen we ook geen antwoord op de vraag of hij een hoofdtelefoonaansluiting krijgt of niet. Volgens de laatste berichten is het vlaggenschip IP68 gecertificeerd, oftewel stof- en waterdicht. Dat is mogelijk een aanwijzing dat het toestel het zonder 3.5mm audio jack moet doen. Zijn high-end voorgangers worden met USonic oordopjes geleverd die op USB-C werken. Tot slot kun je direct aan de slag met de nieuwste versie van Google’s besturingssysteem, Android 8.0 of 8.1 Oreo.

Eind maart hopen we meer te horen over de HTC U12. De geruchtenmolen draait op volle toeren dus waarschijnlijk krijgen we vóór 27 maart nog wel het een en ander te horen over het vlaggenschip. In dat geval melden wij ons weer op Telefoonabonnement.nl.

Bekijk het laatste nieuws over HTC:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste aanbieding