Google Nexus HTC
28 april 2016 door in Google.

In het begin van dit jaar ging het gerucht dat Google, net als in 2015, twee toestellen zal lanceren. In navolging van de Nexus 5X en de Nexus 6P met een 5,7-inch beeldscherm. Gister wist Evan Blass, een bekende smartphone-lekker, de geruchten te versterken. Hij melde dat HTC de fabricage van twee nieuwe Nexus toestellen op zich neemt, de M1 en S1.

Google Nexus smartphones

Het is altijd weer interessant om te zien wie de nieuwe Nexus maakt. Bijna elk jaar nog heeft Google een nieuwe fabrikant gevonden voor zijn smartphones. In 2010 maakte HTC al een Nexus, de Nexus one. Daarop volgend heeft Samsung enkele Nexus toestellen gemaakt waaronder een Galaxy Nexus in 2011. LG nam het ‘stokje’ over en maakte ook een paar Nexus toestellen. Waarna Motorola de fabricage van de Nexus 6 op zich nam. Huawei’s Nexus 6P werd vorig jaar zeer goed ontvangen en deze maand nog werd bekend dat Huawei de naam ‘Huawei 7P’ had geregistreerd. Hierop volgden de geruchten dat de Chinese smartphone fabrikant wel eens een lancering van de volgende Nexus 6P aan het voorbereiden was. De site 9to5Google, wist zelfs al te melden dat de opvolger van de Nexus 6P wel eens een 5,7-inch Quad-HD scherm kon hebben en zou worden aangedreven door een Snapdragon 820 of 823 met 4 GB interngeheugen.

Geruchten rond de nieuwe Nexus toestellen

Terug in januari van dit jaar deden geruchten de ronde dat de twee Nexus smartphones niet door Huawei maar juist door HTC geproduceerd werden. HTC dat het al vele maanden moeilijk heeft met de verkoopcijfers. Door de nieuwe Nexus toestellen te ontwikkelen hoopt de smartphone fabrikant op positieve aandacht via de Google Nexus reeks. Wanneer de Nexus M1 en S1 zullen worden gelanceerd is nog onbekend. Volgens de huidige verwachtingen zien we een 5-inch versie en een 5,5-inch Nexus, toch houden ook de geruchtmakers een slag onder de arm want de Motorola Nexus 6 had bijvoorbeeld een 6-inch beeldscherm. Wie weet komen er zelfs drie Nexus toestellen, twee van HTC en een van Huawei. Wij houden je op de hoogte.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones