De verschillen tussen de Huawei P20 Lite en Mate 10 Lite

De verschillen tussen de Huawei P20 Lite en Mate 10 Lite

Op zoek naar een betrouwbare smartphone voor ongeveer 250 tot 400 euro? Dan heb je vast wel eens van Huawei gehoord. De fabrikant levert jaarlijks een groot aantal uitstekende mid-range smartphones. Wat zijn de verschillen tussen de laatste twee? Hier vind je de verschillen tussen de Huawei P20 Lite en Huawei Mate 10 Lite.

Beide smartphones zijn de Lite versie van uitstekende camera smartphones. De Huawei P20 Lite is het nieuwste van dit tweetal. Het toestel beschikt echter over dezelfde Kirin 659 processor. Daarnaast tref je één camera minder in de behuizing van de Huawei P20 Lite. De Huawei Mate 10 Lite is een stuk groter dan zijn nieuwe broer en beschikt natuurlijk over dual camera’s aan de voorkant en achterkant.

Hierin blinkt de Huawei P20 Lite uit

De Huawei P20 Lite blinkt letterlijk uit als het gaat om de behuizing. In tegenstelling tot de Huawei Mate 10 Lite is het toestel gemaakt van glas. De telefoon heeft iets weg van de iPhone X dankzij de dual hoofdcamera en natuurlijk de inkeping (notch) in het grote beeldscherm. Het ontwerp van de Huawei P20 Lite is helemaal bij de tijd. Het toestel heeft een kleiner 5,84 inch beeldscherm met een iets hogere resolutie van 2.280 x 1.080 pixels. Terwijl het nieuwe toestel over een iets kleinere accu beschikt van 3.000 mAh, kun je die wel weer sneller opladen via de USB Type C poort. Hiermee laadt je de smartphone super snel op dankzij de Fast Charge techniek van Huawei. Dat de Huawei P20 Lite nieuwe is merken we ook aan de NFC chip die je wel bij de P20 Lite vindt maar niet bij de Mate 10 Lite. Hoewel de hoofdcamera’s gelijk zijn heeft Huawei voor de P20 natuurlijk meer tijd gehad om de camera software te verbeteren en uit te breiden. Daarnaast beschikt de telefoon over een 16 megapixel selfie camera. Een Huawei P20 Lite abonnement is beschikbaar met de smartphone vanaf 368 euro

Huawei P20 Lite

Hierin blinkt de Huawei Mate 10 Lite uit

Er zijn duidelijke voordelen te benoemen voor de Huawei Mate 10 Lite. Het grote toestel is op dit moment bijna honderd euro goedkoper. Afhankelijk van je voorkeur is het grotere 5,9 inch beeldscherm een minpunt of pluspunt. Het grote beeldscherm neemt vrijwel de volledige voorkant in en je hoeft niet bang te zijn voor een notch. Het toestel is gemaakt van sterk glas met een metalen behuizing. Een ander groot voordeel van de iets oudere Huawei Mate 10 Lite is natuurlijk de dual selfie camera. Dankzij de 13 megapixel met 2 megapixel selfie camera maak je prachtige portret selfies. De grotere broer heeft ook een grotere 3.340 mAh accu. Sluit nu een Huawei Mate 10 Lite abonnement af met de telefoon vanaf 278 euro.

Huawei Mate 10 Lite

Hierin zijn de Huawei Mate 10 Lite en Huawei P20 Lite hetzelfde

De lijst aan overeenkomsten tussen de Huawei Mate 10 Lite en de Huawei P20 Lite is behoorlijk. Beide zijn grote full screen smartphones met een groot beeldscherm dat vrijwel de volledige voorkant inneemt. Het tweetal heeft een dual hoofdcamera setup bestaande uit een 16 megapixel lens in combinatie met een 2 megapixel lens en LED flitser. Beide mid-range smartphones worden aangedreven door de Kirin 659 processor van Huawei zelf. De krachtige octa core heeft 4 GB aan werkgeheugen en je krijgt 64 GB opslagruimte. Als het gaat om de connectiviteit is er ook geen verschil tussen de twee Lite modellen. Beide ondersteunen 4G LTC Cat 6 en daarmee kun je rap over het internet surfen.

Welke smartphone kies jij?

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones