Huawei baas vast op verdenking van fraude

Huawei baas vast op verdenking van fraude

Directeur Consumentenverkoop China Teng Hongfei bij Huawei is in de boeien geslagen op verdenking van fraude. Over het hoe en waarom heerst nog veel onzekerheid. Wel is duidelijk dat de timing beter had gekund, aangezien Huawei op het punt staat halfjaarcijfers te publiceren.

Huawei sluit het jaar af met een tegenvaller. Teng Hongfei, hoofd consumentenverkoop Huawei in China, is door de politie opgepakt op verdenking van fraude. Hij zou zijn omgekocht. Door wie, om hoeveel geld het gaat en met welk belang is nog niet bekend. Wel heeft het bedrijf de arrestatie bevestigd op diens website. Voorlopig stelt Huawei nog geen opvolger aan. Overigens dienen we hierbij op te merken dat Teng verdacht wordt van de zaak, maar nog niet is veroordeeld. Het kan derhalve nog alle kanten op. Wel houden de verhalen over Teng’s vermeende betrokkenheid bij fraude al geruime tijd aan.

Slechte planning

De veroordeling komt op een uiterst ongelegen moment voor Huawei. Het bedrijf wilde immers net zijn cijfers over het eerste halfjaar van 2017 bekend gaan maken. De consumentendivisie, waarvan telefoons het grootste onderdeel vormt, heeft een uitstekende periode achter de rug. De omzet groeide met maar liefst 36 procent tot 105 miljard yuan, omgerekend zo’n 14 miljard euro. Hiermee ligt het op koers om het gezette doel van 30 miljard euro te halen. Normaliter zijn de laatste maanden van het jaar immers de maanden waarin het meest verkocht wordt, mede door de kerstdagen. Langzaamaan begint de verzadiging echter ook bij Huawei op te treden. Zo was de doelstelling in 2015 nog een winstrealisatie van 42 procent. Voorlopig is de Huawei Mate 10 Pro hét vlaggenschip van de Chinezen welke voor de grote successen moet zorgen.

Over de Huawei Mate 10 Pro

De Huawei Mate 10 Pro is een bijzonder toestel. In eerste plaats bestrijkt het 6″ beeldscherm vrijwel de gehele voorzijde. Hierdoor bestaat liefst 80 procent uit beeldscherm. De resolutie is hierbij vastgesteld op 1080 bij 2160 pixels met een 18:9 beeldverhouding. Hierdoor houd je simpelweg meer ruimte over voor de weergave van apps, films en games. Een ander opmerkelijk designaspect is zijn compleet glazen behuizing, afgezien van het aluminium frame. Ook is hij voorzien van IP67 certificaat waardoor je hem maximaal anderhalve meter onder water kunt houden gedurende 30 minuten. Dankzij het edge-to-edge-display is de vingerafdrukscanner naar de achterzijde verplaatst.

Huawei Mate 10 Pro

Onder de motorkap wordt de Huawei Mate 10 Pro aangedreven door de HiSilicon Kirin 970 chipset, oftewel ’s werelds eerste AI-processor. Zodoende is er een Neural Processing Unit, kortweg NPU, op het moederbord geplaatst. Hierdoor herkent de slimme software bijvoorbeeld razendsnel waar je een foto van probeert te maken en past hier de instellingen op aan. Over camera’s gesproken. Aan de achterzijde is een dubbele camera met 12 megapixelresolutie geplaatst welke is geproduceerd door Leica. Al dit moois heeft wel een prijskaartje. De Huawei Mate 10 Pro heeft namelijk een adviesprijs van 799 euro.

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste aanbieding