Huawei introduceert smartphonemerk ‘Honor’

HuaweiHet Chinese Huawei komt binnenkort met een nieuw smartphonemerk met de naam ‘Honor’. Het merk moet in Europa actief worden en zet zich volgens de fabrikant ‘af tegen de gevestigde orde’ door zich te richten op high-end smartphones tegen een lage prijs. Dat maakt het bedrijf bekend tijdens een perspresentatie in Berlijn.

Honor

Honor wordt een zelfstandige dochteronderneming van Huawei. De naam van Huawei zal niet op de toestellen verschijnen, waardoor Honor als telefoonmerk een bedrijf opzich wordt. Het nieuwe telecommerk valt echter wel onder de vleugels van de Chinese telecomgigant. Zo worden de onderzoeksafdelingen en de ontwikkeling van nieuwe software gedeeld.

Honor is naar eigen zeggen “niet bang om dingen anders te doen”. Dat lijkt zich vooral te uiten in het minder geld uitgeven aan reclames en fysieke winkels om zo de prijs van toestellen laag te houden. Voorlopig zullen Honor-producten worden verkocht via Bol.com. Dat zal niet de enige aanbieder blijven, maar Honor zal altijd alleen online verkrijgbaar blijven.

Belangrijkste Android-merk

De strategie valt volgens Honor en Huawei samen te vatten als “door de klant, voor de klant”.          Er zal dan ook veel feedback worden gevraagd van gebruikers en deze verwerken in softwareupdates die regelmatig moeten verschijnen.

“We proberen Honor te ontwikkelen als belangrijkste Android-merk”, aldus Jeff Liu, directeur van Honor. “Het is een merk dat bedoeld is om aan de eisen van klanten te voldoen, hen een keuze maar ook kwaliteit en vrijheid te bieden en uiteindelijk geld te besparen.”

Beschikbaarheid

Het eerste Honor-toestel is onlangs in Nederland verschenen. De Honor 6 heeft een 5 inch full hd-scherm, een eigen ontwikkelde Kirin-processor met acht kernen, 3 GB aan werkgeheugen, een 13 megapixel-camera, een grote 3100 mAh-accu en ondersteuning voor 4G+. Het toestel zal voor 299 euro in de winkel liggen.

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones