Huawei Mate 20 Pro een betere keuze dan iPhone XS Max?

Huawei Mate 20 Pro een betere keuze dan iPhone XS Max?

Terwijl de iPhone XS en iPhone XS Max al in de winkels liggen is de nieuwe Huawei Mate 20 Pro nog niet officieel gepresenteerd. Toch is het voor veel mensen aan te raden om even wachten tot Huawei haar nieuwe camera smartphone heeft gepresenteerd voordat ze een nieuwe smartphone kopen. Daarom geven wij je graag vijf redenen waarom je de Huawei Mate 20 Pro wilt kopen in plaats van de iPhone XS.

Voordat je vandaag naar de winkel rent voor de iPhone XS Max zijn er een paar punten om over na te denken. Over anderhalf week presenteert Huawei namelijk de beste camera smartphone, de Huawei Mate 20 Pro. Het toestel heeft een ruige uitstraling dankzij een prachtig OLED beeldscherm en indrukwekkende cameraheuvel. In die cameraheuvel vind je een drievoudige hoofdcamera met LED flitser. Wat zijn de te verwachten pluspunten van de Huawei Mate 20 Pro ten opzicht van de iPhone XS? Check ze hier.

#Disclaimer: wij zijn ons er van bewust dat de iPhone XS voor iOS gebruikers een natuurlijke aantrekkingskracht zal hebben. De keuze voor je nieuwe smartphone blijft uiteraard een persoonlijke voorkeur.

1. Huawei Mate 20 Pro wordt de beste camera smartphone

Met de komst van de Huawei P20 Pro heeft de nummer drie smartphone fabrikant de lat voor camera smartphones echt hoog gelegd. Zo hoog dat camera testers DxO Mark het vlaggenschip met 109 punten waarderen en dat was toen 10 punten hoger dan de eerste concurrent. Zelfs Apple kan hier niet tegen op en op dit moment staat de iPhone XS Max tweede met 105 punten. Daarachter vinden we de HTC U12+ en krachtige Samsung Galaxy Note 9 op een gedeelde derde plaats met 103 punten. De aankomende Huawei Mate 20 Pro wordt op verschillende vlakken nog beter dan zijn P20 broer en wij verwachten dan ook dat de score van dit vlaggenschip nog indrukwekkender zal zijn. DxO Mark heeft enkele foto’s uitgelicht in haar iPhone XS Max review dat het verschil toont.

Apple iPhone XS vs Huawei P20 Pro

Maakt de iPhone XS dan veel slechte foto’s? Zeker niet, dit krachtige premium toestel maakt absoluut schitterende foto’s. Foto’s van de iPhone XS zijn zeer rijk aan details en kleur. De foto’s van de XS geven nog meer details dan ooit dankzij de nieuwe functie Smart HDR.

Apple Smart HDR iPhone XS

2. iPhone XS Max is duurder dan de Huawei Mate 20 Pro

De belangrijkste reden voor veel mensen is de prijs. Op dit moment is de prijs van de Huawei Mate 20 Pro niet bekend. Die prijs zal vermoedelijk hoger liggen dan de prijs van de Huawei P20 Pro (899 euro). We kunnen er echter zeker van zijn dat de prijs lager dan die van de iPhone XS Max. Je bespaart zo al snel honderden euro’s die je kunt besteden aan een vakantie. Een vakantie waarin je de beste camera telefoon meteen kan testen.

3. Opvallend strak ontwerp

De Huawei Mate 20 Pro wordt vermoedelijk een van de grootste vlaggenschepen in de markt. Er zijn zelfs geruchten over een mega 6,9 inch beeldscherm. Op dit moment spreken de meeste geruchten echter over een 6,4 inch OLED beeldscherm. Een ding is zeker, bovenin het beeldscherm is een uitsparing of notch voor de selfie camera en gezichtsherkenning sensoren.

Huawei Mate 20 Pro ontwerp features

Waarin de Huawei Mate 20 Pro echt opvalt ten opzichte van de rest is natuurlijk de achterkant. Daar tref je een flinke vierkante cameraheuvel met wel drie camera’s en LED flitser. Aangezien de vingerafdrukscanner zeer waarschijnlijk onder het beeldscherm ligt blijft het bij deze stoere camera heuvel. De behuizing van het vlaggenschip heeft dan ook een strakke vormgeving. Het toestel is daarbij waterdicht, IP67 of IP68. Check hier de laatste beelden van het aankomende vlaggenschip.

4. Beste accuduur in premium segment

Met immense kracht komt natuurlijk ook immens verbruik. De premium telefoons van 2018 zijn stuk voor stuk krachtpatsers met krachtige processors en enorme OLED beeldschermen van minstens 6,4 inch. Dat slurpt natuurlijk stroom!

Geen nood, want Huawei weet wel raad met accuduur bleek afgelopen maand. De Huawei P20 Pro heeft de beste accuduur binnen het premium segment. We verwachten dat de Huawei Mate 20 Pro wordt uitgerust met een mega 4.200 mAh accu. De accuduur is naar verwachting dan ook beter en er is nog meer goed nieuws. Vermoedelijk wordt de Huawei telefoon verscheept met een razend snelle 40W oplader. Kortom je krijgt niet alleen de beste accuduur binnen het premium segment, de accu is ook nog eens binnen luttele seconden weer vol.

5. Snelste 4G LTE connectiviteit in de markt

De Huawei Mate 20 Pro wordt natuurlijk aangedreven door de Kirin 980 processor van het merk zelf. Een processor die bijna net zo snel is als de snelste smartphone processor van het moment, de A12 Bionic van Apple. De iPhone XS is daarmee sneller, maar niet op het wereldwijde web. Dankzij die gloednieuwe Kirin 980 processor kun je met de Huawei Mate 20 Pro razend snel over het internet surfen. Het toestel ondersteunt 4G LTE Cat. 21. In een ideale situatie kun je dus met een maximale snelheid van 1,4 Gbps downloaden. De huidige 4G netwerken kunnen die snelheid nog lang niet aan. Apple loopt op dit gebied nog behoorlijk achter en biedt maximaal 1 Gbps download snelheid. Al moeten we hierbij erkennen dat je daar in Nederland niets van zult merken. De Nederlandse netwerken bieden maximaal zo’n halve Gbps aan download snelheid.

De keuze tussen de Huawei Mate 20 Pro of de Apple iPhone XS Max is natuurlijk ook een keuze tussen Android of iOS. Gebruikers van iOS zullen als vanzelf geneigd zijn om de iPhone XS Max te kopen. Welk toestel jij koopt hangt ook nog af van je persoonlijke voorkeur. Wij wensen je in ieder geval veel plezier met een van deze twee krachtpatsers.

Vergelijk het goedkoopste Huawei Mate 20 Pro abonnement hier.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones