Huawei Nexus 6P in trek na terugroepactie Samsung

Huawei Nexus 6P in trek na terugroepactie Samsung

De Huawei Nexus 6P toestellen vliegen ineens als warme broodjes over de toonbank. Sinds de aankondiging van de terugroepactie van Samsung is de verkoop van het model met honderden procenten gestegen. Ook andere smartphoneproducenten plukken de vruchten van het debacle rondom de Samsung Galaxy Note 7.

De een zijn dood is de ander zijn brood. Het is een oud gezegde dat perfect uitdrukt wat er momenteel gaande is in de smartphonewereld. Toen Samsung in augustus zijn nieuwste vlaggenschip presenteerde, de Samsung Galaxy Note 7, had het grootse verwachtingen van het toestel. De fabrikant had veel tijd, moeite en energie gestoken in het design en het brengen van nieuwe functionaliteiten naar de S Pen. Net als de Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge moest het flink wat geld in het laatje brengen.

Maar het liep allemaal anders. Wereldwijd kwamen er tientallen meldingen binnen van gebruikers wiens Galaxy Note 7 spontaan was ontploft of verbrand. Na onderzoek bleek dat een foutief ontworpen batterij de boosdoener was. Deze was slechts in een handjevol toestellen te vinden –naar eigen zeggen bij minder dan 0,1% van alle verkochte toestellen– maar desalniettemin besloot de Zuid-Koreaanse smartphonemaker om alle toestellen terug te roepen en vervangen door een nieuw exemplaar. De lancering op andere markten, waaronder Nederland, is uitgesteld.

Huawei profiteert

Dit alles heeft het imago en de reputatie van Samsung niet veel goeds gedaan. Uit onderzoek onder duizend Amerikaanse Samsung-klanten bleek dat een forse groep het vertrouwen kwijt is in de fabrikant. Zo zei één op de drie ondervraagden nooit meer een mobiele telefoon van Samsung te kopen in de toekomst. Ruim de helft kiest voor een Android-telefoon van een andere smartphoneproducent, één op de drie zegt door het debacle de overstap naar iOS te maken.

De zakenkrant Forbes heeft exclusief data gekregen van marktonderzoeker Apteligent die inzicht geven in de populariteit van bepaalde smartphones. Daaruit blijkt dat de Huawei Nexus 6P zeer geliefd is onder consumenten sinds Samsung de wereldwijde terugroepactie op touw heeft gezet. De verkoop van dit toestel steeg met maar liefst 847% nadat Samsung de terugroepactie aankondigde. Dat de Nexus 6P al een jaar oud is doet er kennelijk niet toe: je krijgt nog altijd high-end specificaties voor een scherpe prijs.

Huawei is niet de enige die profiteert van de onfortuinlijke situatie waarin Samsung zich momenteel begeeft. LG verkocht 205% meer exemplaren van de LG G5, een vlaggenschip waarvan de verkoop toch al op z’n gat lagen. Ook de HTC 10, wederom een niet al te gewild vlaggenschip onder consumenten, presteerde ineens boven verwachting: de afzet steeg met maar liefst 200%.

Een schrale troost voor Samsung: de verkoop van de Samsung Galaxy S7 en Samsung Galaxy S7 Edge steeg respectievelijk met 200% en 188%.

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones