Huawei Nexus wordt getest door benchmark

Huawei Nexus wordt getest door benchmark

Het moge ondertussen wel duidelijk zijn dat Huawei een smartphone gaat maken voor het Nexus merk van Google. Huawei zal een grotere versie van de Nexus maken, een opvolger van de Motorola Nexus 6. LG zal ook een nieuwe Nexus smartphone maken, die de opvolger van de eigen LG Nexus 5 moet worden uit 2013. Nu is er een benchmark opgedoken van de Huawei Nexus telefoon in de database van GFXBench.

Huawei Nexus specificaties

Doordat die benchmark opgedoken is, weten we wellicht wat meer over de specificaties van de Huawei Nexus. In de benchmark gaat het over een ‘Huawei Angler’, wat de codenaam voor het Nexus toestel van Huawei moet zijn. Volgens de benchmark krijgt de Huawei Nexus de beschikking over een 5,7 inch scherm met een QHD resolutie (2560 x 1440 pixels). Afgelopen maand gingen er ook al geruchten over deze telefoon, en toen ging het over het formaat. Deze zou namelijk grofweg 159 x 78 x 7 millimeter zijn. Hiermee is het zeker niet een compacte 5,7 inch smartphone, zoals de Galaxy S6 Edge Plus wel is. Of dit ook de uiteindelijke groottes van het toestel zullen zijn, zal binnenkort waarschijnlijk wel bekend worden.

Huawei-Nexus-specs

Andere specificaties van de Huawei Nexus zijn de Snapdragon 810 octa-core processor, 3 GB werkgeheugen, 32 GB interne opslag, 13 megapixel camera op de achterkant en een 8 megapixel camera aan de voorzijde. Over de batterij capaciteit van de Huawei Nexus wordt niks genoemd in de benchmark.

Dan is er natuurlijk nog een laatste ‘specificatie’ die de Nexus toestellen kenmerkt: de Nexus komt namelijk met Android 6.0 Marshmallow. De Nexus toestellen beschikken altijd over de nieuwste versie van het besturingssysteem, ruim voordat andere fabrikanten de kans krijgen om de nieuwe versie voor hun toestellen uit te brengen.
De nieuwe Nexus toestellen (die van Huawei en LG) worden op 29 september verwacht. De release zal waarschijnlijk twee weken later, op 13 oktober plaatsvinden.

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones