Huawei Nova en Huawei Nova Plus gepresenteerd

Huawei Nova en Huawei Nova Plus gepresenteerd

Het gerucht ging al de ronde dat Huawei van plan was om één of meerdere nieuwe telefoons uit de doeken te doen op de IFA-beurs. En dat is precies wat de Chinese smartphoneproducent heeft gedaan. Vandaag heeft het de Huawei Nova en Huawei Nova Plus officieel aangekondigd. Alleen het eerste model verschijnt bij ons op de markt en wel vanaf 399 euro.

Dat de Huawei Nova geen gebakken lucht was vermoedden we al. Zo ontdekte Telefoonabonnement.nl eerder deze week een merkregistratie waarin de merknaam bij naam en toenaam was vastgelegd. Waarom zou je dat doen als je niet van plan bent om dergelijke apparaten te lanceren?

Het kwam dan ook niet als een verrassing toen Huawei vandaag twee nieuwe smartphones onthulde: de Huawei Nova en Huawei Nova Plus. Heel veel details over de specificaties zijn vandaag niet bekend gemaakt. Je zult het dus met de onderstaande hoofdlijnen moeten doen.

Specificaties Huawei Nova

De Huawei Nova heeft een metalen behuizing met een 5 inch scherm met Full HD-resolutie van 1080 bij 1920 pixels. Onder de motorkap vinden we een Qualcomm Snapdragon 625 octa-core processor. Deze heeft acht rekenkernen en de maximale kloksnelheid bedraagt 2.0GHz. Deze chipset vinden we eveneens terug in de Motorola Moto Z Play, die eveneens op de IFA-beurs is aangekondigd door Lenovo. De keuze voor Qualcomm is opvallend: meestal stopt Huawei zijn eigen HiSilicon Kirin in zijn toestellen. Om onbekende reden heeft de smartphonefabrikant er ditmaal voor gekozen om dat niet te doen. Daarnaast heeft de Nova 3GB werkgeheugen en 32GB intern geheugen.

Huawei heeft het toestel uitgerust met een 12 en 8 megapixelcamera. Naast een snelle autofocus heeft de primaire camera een LED-flitser. De selfiecamera heeft Huawei’s eigen Beauty Makeup 2.0 en Beautiful Skin 3.0 camerasoftware. Zo zien je zelfgeschoten zelfportretten er nog beter uit. Naast een 3D vingerafdruksensor –een feature die we bij steeds meer midrange toestellen zien– heeft de Huawei Nova een  3020 mAh batterij die ondersteuning biedt aan Smart Power 4.0. Dankzij DTS Headphone klinkt muziek beter dan ooit tevoren. Ten slotte draait het toestel op Android 6.0 (Marshmallow).

Huawei Nova

Huawei Nova Plus

De Huawei Nova Plus heeft nagenoeg dezelfde specificaties als de Huawei Nova. Het scherm heeft een beelddiagonaal van 5.5 inch en is daarmee dus een stuk groter. Ook heeft de accu meer power: 3340 mAh tegenover 3020 mAh. De chipset, geheugen, camera set-up en andere features zijn identiek.

Prijs en beschikbaarheid

De Huawei Nova verschijnt begin oktober in 50 verschillende landen en regio’s. Aanvankelijk wordt hij eerst in Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Spanje op de markt gebracht. Nederland volgt op een later tijdstip. Het toestel verschijnt in de kleuren  Prestige Gold, Mystic Siler en Titanium Grey. Afhankelijk van de kleur die je neemt bedraagt de adviesprijs 399 euro of 429 euro.

De Huawei Nova Plus wordt, zoals gezegd, niet in Nederland op de markt gebracht. De vraagprijs van deze smartphone is niet bekend gemaakt door de Chinese smartphonemaker.

Huawei Nova

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones