Huawei P10 Lite duikt op in benchmark

Huawei P10 Lite duikt op in benchmark

Huawei staat op het punt om drie nieuwe smartphones te lanceren op het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona. Eén daarvan is de Huawei P10 Lite. De specificaties van dit instapmodel zijn opgedoken in de database van GFXbench. Helaas geeft de benchmark niet heel veel prijs over het nog te verschijnen toestel.

Dat ontdekte beroepslekker en twitteraar Roland Quandt.

Specificaties Huawei P10 Lite

Volgens GFXbench krijgt de Huawei P10 Lite de productcode WAS-LX1A. Dit toestel is naar verluidt uitgerust met een HiSilicon Kirin 655 CPU en 4 GB aan werkgeheugen. En zoals je van een nieuw toestel mag verwachten gaat hij vergezeld met de nieuwste versie van Google’s besturingssysteem Android 7.0 Nougat. De overige specificaties zijn nog een raadsel.

Hoewel, dat laatste is wellicht niet helemaal waar. Als we kijken naar de Huawei P9 en Huawei P9 Lite van afgelopen jaar, zien we dat beide vlaggenschepen op veel vlakken sterk op elkaar lijken. Natuurlijk zijn er de nodige verschillen aan te wijzen. Zo heeft de reguliere P9 een dual-camerasysteem aan de achterkant en heeft hij iets meer rekenkracht dan zijn Lite-tegenhanger. Al met al waren de verschillen in praktijk niet levensgroot tussen beide modellen. Mogelijk krijgen we eind deze maand een dergelijk beeld ook te zien van de Huawei P10 en Huawei P10 Lite.

Over de Huawei P10 hebben ik en mijn collega’s al volop geschreven voor Telefoonabonnement.nl. Volgens de laatste stand van zaken krijgt de Huawei P10 een 5.5 inch dual-curved scherm met een Quad HD-resolutie van 1440 bij 2560 pixels. De P10 Lite krijgt naar verluidt een vlak scherm met een lagere Full HD-resolutie. De P10 wordt volgens het geruchtencircuit aangedreven door een HiSilicon Kirin 960, een chipset die we nog kennen van de Huawei Mate 9 van afgelopen jaar. De P10 Lite krijgt vermoedelijk een Kirin 655, dezelfde processor als die van de Honor 6X en Huawei P8 Lite (2017).  Het werkgeheugen en de opslagcapaciteit van de P10 bedragen respectievelijk 4 GB en 64 GB, bij de P10 Lite wellicht 3 GB en 32 GB. Dit is allemaal nogmaals giswerk, maar in mijn ogen wel een educated guess.

Naar verwachting heeft de Huawei P10 wederom een dual-camerasysteem van Leica, wat we ook al zagen bij zijn directe voorganger. Bij de Huawei P10 Lite is een dergelijk camerasysteem waarschijnlijk afwezig. Tot slot kunnen we een vingerafdruksensor verwachten bij beide modellen, evenals Android 7.0 Nougat met EMUI 5.0.

Verkoopprijs

Onlangs lekte Roland Quandt de adviesprijzen van de nieuwe P10-serie. Volgens de beroepslekker gaat de Huawei P10 straks over de toonbank voor ongeveer 550 euro. De Huawei P10 Lite kost ongeveer de helft, namelijk 260 euro. De Huawei P10 Plus tot slot heef een prijskaartje van maar liefst 730 euro. Eind februari is de Chinese smartphonemaker aanwezig op het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona. Dan verwachten we dat alle drie de toestellen worden aangekondigd. Volgens de laatste berichten liggen ze kort na de lancering al bij ons in de winkels.

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones