Is Huawei Samsung voor met vouwbare smartphone?

Is Huawei Samsung voor met vouwbare smartphone?

Huawei heeft haar krachten gebundeld met de Chinese beeldscherm-maker BOE. Samen willen de landgenoten de eerste vouwbare smartphone lanceren. De nummer drie smartphone maker Huawei wil hiermee Samsung voor zijn.

Het is geen nieuws dat Huawei ook werkt aan een vouwbare smartphone. Vrijwel ieder merk is al genoemd in combinatie met een vouwbare smartphone. Samsung lijkt al ver te zijn met de ontwikkeling van de Samsung Galaxy X, maar dit toestel verschijnt vermoedelijk pas volgend jaar. Dan doen wij het wel als eerste moet Huawei gedacht te hebben. Het merk werk samen met BOE om een smartphone te ontwikkelen die je kunt opvouwen.

Huawei vouwbare smartphone

Vouwbare Huawei smartphone

Dat Huawei een innovatieve smartphone fabrikant is weten we al enige tijd. Het merk combineert al jaren geavanceerde Leica camera’s voor haar vlaggenschepen en dit jaar zagen we zelfs drie hoofdcamera’s bij de Huawei P20 Pro. Daar blijft het niet bij want Huawei wil meer. De onderneming is volgens bronnen van een Koreaanse krant gaan samenwerken met de Chinese beeldscherm-maker BOE. BOE ontwikkelde enige tijd geleden al een vouwbaar beeldscherm en samen met Huawei wordt nu de eerste vouwbare smartphone ontwikkeld.

Chinese display-maker wil samen met Huawei in november al de eerste vouwbare smartphone in de markt brengen. Huawei heeft in 2017 al een telefoon gepatenteerd met een opvouwbaar display. Het zou om een toestel gaan met een flexibel 8 inch beeldscherm.

Vouwbare beeldschermen

BOE werkt met twee bedrijven aan vouwbare beeldschermen voor vier verschillende smartphone ontwerpen. Welk bedrijf naast Huawei over een flexibel beeldscherm van BOE kan beschikken is helaas niet duidelijk. Samsung is dat in ieder geval niet, want de Zuid-Koreaanse fabrikant heeft een eigen beeldscherm divisie die al in een ver gevorderd stadium is met de vouwbare beeldschermen. Voor het tweede bedrijf moeten we zoeken in de richting van Xiaomi, Oppo of Vivo.

ZTE was afgelopen jaar de eerste onderneming met een vouwbare smartphone, de ZTE Axon M. Aangezien dit toestel uit twee beeldschermen bestaat telt deze telefoon natuurlijk niet echt mee.

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste aanbieding