27 augustus 2014 door in Huawei.

HuaweiHuawei ziet geen toekomst meer in de besturingssystemen Tizen OS van Samsung en Windows Phone van Microsoft. De fabrikant heeft in het verleden wel telefoons gemaakt met Tizen of Windows Phone, maar deze bleken niet winstgevend te zijn. Toch geeft de Chinese smartphonemaker aan dat het liever meer keuzes had gehad dan alleen Android als besturingssysteem.

Windows Phone

Dat zegt het hoofd van Huawei’s consumentenafdeling Richard Yu in een interview met The Wall Street Journal. In het interview geeft hij aan dat Huawei de afgelopen jaren wel een paar Windows Phones heeft gemaakt, maar dat het bedrijf daar nu mee stopt. “We hebben het met Windows Phone geprobeerd. Het is alleen lastig consumenten over te halen een telefoon te kopen die op Windows Phone draait.”

Tizen

Ook Samsungs besturingssysteem Tizen kan niet rekenen op een vervolg bij Huawei. Yu: “We hebben geen plannen om telefoons met Tizen te maken. Sommige providers willen dat graag, maar daar hebben wij ‘nee’ tegen gezegd.”

Er werd binnen Huawei door een flink team een tijd lang onderzoek gedaan naar samenwerking met Tizen. Richard Yu heeft dat onderzoek stopgezet, vanwege ‘’het gevoel dat Tizen geen succes wordt”.

Besturingssysteem

Huawei hoopt dat Google’s besturingssysteem Android er eindelijk eens een goede concurrent bijkrijgt. “Ondanks onze goede relatie met Google maken we ons zorgen over het feit dat Android eigenlijk de enige keuze is.” Ondanks eerdere geruchten geeft Yu aan dat Huawei niet van plan is om een eigen besturingssysteem te maken.

“Het is niet zo moeilijk om een goed besturingssysteem voor smartphones te maken”, aldus Yu. “Het is wel heel moeilijk om daar een goed ‘ecosysteem’ omheen te bouwen. Daarmee doelt hij onder andere op de beperkte aanbod van applicaties, die voor Tizen en in beperkte mate ook voor Windows Phone op het moment funest zijn.

 

 

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones