‘Huawei werkt aan smartphone voor vrouwen: Huawei Nova’

‘Huawei werkt aan smartphone voor vrouwen: Huawei Nova’

Huawei werkt naar verluidt aan een smartphone waarmee het bedrijf zich richt op een hele specifieke doelgroep: vrouwen. Op welke punten het toestel, de Huawei Nova, tot de verbeelding van vrouwen zou moeten spreken is niet bekend. Het enige dat we momenteel van deze telefoon hebben gezien is een close-up shot van de volumeknoppen.

 Het verschil tussen mannen en vrouwen vinden we niet in de kwantiteit. Vrouwen maken naar schatting 51% van de totale wereldpopulatie uit. Een te verwaarlozen verschil met het mannelijke restant. Daarentegen zijn er genoeg fysieke kenmerken waarop beide seksen zich van elkaar onderscheiden. Eén van die verschillen die voor smartphonefabrikanten reuze interessant is, is de grootte van de hand. Generaliserend kunnen we stellen dat mannen grotere handen hebben dan vrouwen. In een tijd waarin de ene na de andere nieuwe phablet op het toneel verschijnt –smartphones met een beelddiagonaal van 5.5 inch of groter– zou het een interessante markt zijn voor  smartphonemakers. Wellicht dat Apple met zijn iPhone SE hier aan dacht toen het dit compacte vlaggenschip op de markt bracht.

Een ander punt waarop smartphoneproducenten de aandacht van vrouwen kunnen trekken, is wellicht het design. Niet zozeer de grootte van het toestel, maar bijvoorbeeld ook het aantal en soorten kleuren waarin een toestel beschikbaar is. Zo zie je op straat bijvoorbeeld meer vrouwen met een iPhone in roségoud of toestellen in champagnegoud rondlopen dan mannen.

Kortom, meer dan genoeg mogelijkheden om een telefoon op de markt te zetten waar vrouwen zich tot aangetrokken zouden moeten voelen.

Huawei Nova

‘Huawei Nova is speciaal voor vrouwen’

Huawei werkt volgens de geruchten aan een smartphone die speciaal voor vouwen is bestemd: de Huawei Nova. Op Weibo is een foto opgedoken waarop het toestel naar verluidt te zien. Correctie, een foto waarop een stukje van de mobiele telefoon te zien. Het is namelijk een close-up foto van de volumeknoppen. Verder zien we dat de behuizing vermoedelijk is gemaakt van aluminium en goudgekleurd is.

Meer kunnen we op dit moment niet zeggen over de Huawei Nova. Er is nergens info te vinden over de mogelijke specificaties of de vormgeving van het toestel.

Huawei heeft in het verleden wel vaker producten op de markt gebracht speciaal voor vrouwen. Zo introduceerde het technologiebedrijf onder meer de Huawei Watch Elegant en Huawei Watch Jewel. Deze hebben een kleiner en dunner bandje dan de mannenuitvoering en steentjes op de uurwijzerplaat.

Volgens het geruchtencircuit onthult de Chinese smartphonemaker de Huawei Nova op de Internationale Funkausstellung of IFA-beurs. Deze vindt van 4 tot en met 9 september plaats in Berlijn. In de week voorafgaand aan de beurs kun je een hoop aankondigingen verwachten. Houd Telefoonabonnement.nl volgende week dus goed in de gaten.

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste aanbieding