IFA 2016: Welke smartphones verwachten we in Berlijn

IFA 2016: Welke smartphones verwachten we in Berlijn

Het duurt geen twee weken meer en dan vindt de IFA 2016 plaats. Deze elektronica beurs in Berlijn geeft fabrikanten ieder jaar weer een enorm podium om de nieuwste technische hoogstandjes te tonen. Aangezien het voor smartphone fabrikanten ook de plek is voor de lancering van nieuwe modellen is Telefoonabonnement.nl ook aanwezig.

Wat verwachten we tijdens deze beurs? Er zijn een aantal fabrikanten groots vertegenwoordigd. We verwachten een aantal nieuwe smartphones tijdens IFA 2016. Grote merken als Samsung, Huawei, LG en Lenovo zijn allemaal vertegenwoordigd.

LG tijdens IFA 2016

Van LG verwachten we een waar vlaggenschip. Sterker nog misschien zien we er wel twee. Er is al veel geschreven over de LG V20, maar de Zuid Koreanen werken ook aan een nieuwe buigbare smartphone, de LG G Flex 3. De opvolger van de LG G Flex 2 wordt waarschijnlijk gepresenteerd in Berlijn.

LG G Flex 3

De LG G Flex 3 heeft volgens het Chinese In7s.com een vlaggenschipwaardige configuratie. Zij verwachten het buigbare toestel met een Snapdragon 820 processor, 4 GB werkgeheugen en 32 GB of 64 GB aan opslag. Achterop bevindt zich een 16-megapixel camera en selfies maak je met een 8-megapixel camera. Het 5,5-inch scherm heeft een 2K resolutie. De huidige LG G Flex 2 heeft een flexibele OLED beeldscherm met een maximale buighoek van 90 graden.

LG Flex

LG V20

Het is niet helemaal duidelijk of de LG V20 tijdens de IFA 2016 wordt gepresenteerd. Maar volgens de geruchten toont LG het toestel op 6 september. Het toestel volgt de succesvolle LG V10 op. We weten nog weinig van de specificaties, maar we verwachten een 5,7-inch Quad-HD beeldscherm. Qualcomm levert de processor maar het is onduidelijk of dit een Snapdragon 821 of 820 is. Verder krijgt het toestel 2 hoofdcamera’s net als de LG G5 en ook zijn modulair design.

Huawei tijdens IFA 2016

Ook de nummer één van China, Huawei, is aanwezig in Berlijn. Tijdens IFA 2016 verwachten we een vlaggenschip phablet van de fabrikant.

Huawei Mate 9

De Huawei Mate 9 of Mate 2s zal tijdens de elektronica beurs gepresteerd worden. Uit benchmarks blijkt dat het toestel een 5,9-inch beeldscherm heeft en de nieuwste Kirin processor, 960. De Mate 9 krijgt naar verwachting 4 GB werkgeheugen en 64 GB opslag. Het toestel is uitgerust met twee 12-megapixel camera’s achter een 8-megapixel selfiecamera.

Huawei Mate 9

Huawei Nexus

Het zou zo maar kunnen dat de verwachte Nexus van Huawei over twee weken wordt gepresenteerd tijdens IFA 2016. Deze week kwamen we al een Nexus 6P look alike tegen op het Chinese TENAA. Hoewel de Honor 8 volgende week 24 augustus in Parijs gepresenteerd wordt, verwachten we dat Honor ook aanwezig is op de beurs.

HTC tijdens IFA 2016

HTC heeft dit jaar al enkele modellen in de markt gezet dus we verwachten weinig. Het vlaggenschip de HTC 10 verscheen aan het begin van dit jaar en tussendoor zijn er al enkele Desire toestellen gepresenteerd. Via twitteraar Evan Blass weten we dat er in september een nieuwe HTC Desire 10 verschijnt. Misschien laat HTC het toestel in Berlijn zien.

HTC Desire 10 white

Lenovo tijdens IFA 2016

Lenovo zal zeker schitteren op de elektronica beurs in Berlijn. Het bedrijf zal waarschijnlijk een nieuwe Lenovo phablet laten zien en vrijwel zeker een buigbare telefoon. Daarnaast zal het merk nieuwe Moto Mods laten zien.

Moto Z Play

Een van de toestellen die wij verwachten is de Moto Z Play. Volgens de geruchten heeft het toestel een 5,5-inch Full-HD beeldscherm met een snelle octa-core processor en 3 GB aan werkgeheugen. Het toestel heeft een 16-megapixel hoofdcamera en 5-megapixel camera voorop.

Samsung tijdens IFA 2016

Samsung is groots vertegenwoordigd tijdens IFA 2016. Volgens ingewijden kunnen we niet om de top smartphone fabrikant uit Zuid Korea heen. Echter verwachten we weinig nieuws van het merk op telefoon gebied. Wel zal het aanwezig zijn op het gebied van virtual reality.

Sony tijdens IFA 2016

Ook Sony is aanwezig in Berlijn. We verwachten een nieuwe Xperia toestel, de Xperia XR. Het zou zo maar kunnen dat dit toestel de Sony F833X is die wij eerder al zagen. We verwachten een zeer snel toestel. Benchmark gegevens laten zien dat het toestel een 5,1-inch FHD-scherm heeft met een Snapdragon 820 processor. De Sony heeft 3 GB werkgeheugen en 32 GB aan opslag. De hoofd camera heeft een 23-megapixel lens en voorop treffen we een 13-megapixel camera. De verwachte Xperia XR draait op Android 6.0.1.

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones