Na ijzige stilte eindelijk Exynos 9 nieuws!

Discover cloud 9” kopt het twitter account van Samsung Exynos vandaag. Na een ijzige stilte rond de nieuwe processor van Samsung, getipt als Exynos 8895, zien we nu eindelijk nieuws omtrent de nieuwe processor. Goed nieuws want de Galaxy S vlaggenschepen in Europa lopen traditioneel gezien op deze razendsnelle processors. We zijn klaar voor de Exynos 9.

Hoewel Samsung voor zijn Galaxy S vlaggenschepen vaak een Snapdragon 800 serie en de beste Exynos processor gebruikt, was het in aanloop naar de Galaxy S8 ijzig stil rond de Zuid-Koreaanse processor. Waarschijnlijk heeft de vertragingen bij de fabricage van de 10nm Snapdragon 835 ook tijd gesnoept van de Exynos ontwikkeling. Vandaag krijgen we een teken van leven van een nieuwe Samsung processor. Be ready for #TheNextExynos.

Samsung processor

Samsung gebruikt voor zijn Galaxy S7 vlaggenschip niet alleen de Snapdragon 820 processor. In Europa zijn de Galaxy S7 vlaggenschepen vaak uitgerust met de eigen Exynos 8890 octa-core processor. De 8890 is gefabriceerd via het 14nm FinFET proces en kan zich volledig meten met de Snapdragon 820 processor. Men ging er lang vanuit dat Samsung voor de Galaxy S8 een vergelijkbare strategie zou hanteren. Het bleef echter ijzig stil rond de Exynos 8895, tot vandaag.

Samsung Exynos, het officiële twitterkanaal voor de Samsung processors, laat vandaag een teaser zien voor #TheNextExynos. We mogen klaar staat om de Exynos 9 te ontdekken. Het blijft natuurlijk de vraag of de Koreaanse techniekreus de processor gereed heeft voor de lancering van de Galaxy S8 vlaggenschepen.

Galaxy S8 waarschijnlijk niet aangedreven door Exynos 9

Zien we de Samsung Galaxy S8 net als zijn voorganger met Exynos 9 en Snapdragon 835 modellen verschijnen? Is dat een van de redenen voor de vertraging van het Koreaanse vlaggenschip? Vorig jaar liet Samsung zijn trots zien tijdens het jaarlijkse Mobile World Congress te Barcelona. Dat gaat dit jaar niet gebeuren weten we al. De eerste blikken op het vlaggenschip worden pas eind maart geworpen. Zijn de nieuwe testen én de ontwikkeling van de Exynos 9 de redenen van deze vertraging?

Samsung Galaxy S8

Eind vorig jaar werd duidelijk dat Samsung de enige partner is van Qualcomm voor de ontwikkeling van de Snapdragon 835. De ontwikkeling van het 10nm FinFET en de Snapdragon 835 heeft echter enige vertraging op gelopen. Gaande weg bleek dat Samsung misschien wel een van de grootste meester zetten in de smartphone geschiedenis heeft gemaakt. Door de volledige productie op zich te nemen verzekerd het Koreaanse bedrijf zich van de eerste levering van de Snapdragon 835. De kans is nu groot dat andere fabrikanten pas ver in H2 2017 vlaggenschepen met de nieuwe Snapdragon 835 kunnen leveren. LG kiest zelfs bewust voor een ouder model. De noodzaak voor Samsung van de nieuwe processor ligt dan waarschijnlijk niet zo hoog.

Het blijft echter giswerk en pas bij de lancering van de Galaxy S8 weten we zeker of Samsung in staat is twee razend snelle processors te ontwikkelen voor zijn vlaggenschepen. Wij houden de Exynos 9 ontwikkelingen in de gaten.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones