iOS 8 scoort minder goed dan iOS 7

iOS 8Met de aankondiging van iOS 8 is niet iedereen aan het updaten geslagen. In vergelijking met de update naar iOS 7 vorig jaar of zelfs de update van 6 naar 7 daarvoor, moet iOS 8 zich nog even bewijzen. Uit cijfers van Fiksu en Mixpanel blijkt dat het updaten naar iOS 8 nog geen populaire bezigheid is. Een niet geheel onbelangrijk verschil is wel dat deze update minder groot is dan Apple’s update van iOS 6 naar 7 vorig jaar.

De cijfers

Volgens de cijfers van Fiksu gebruikte 7 procent van alle Apple-apparaten zo’n twaalf uur na de lancering het nieuwste besturingssysteem. Bij de update van iOS 6 lag dat percentage op 8,5 procent en bij iOS 7 zelfs op 14,5 procent. Mixpanel vergelijkt alleen met iOS 7. Het bedrijf zegt dat het aantal op donderdagochtend al op 12 procent, waar dat vorig jaar bij iOS 7 al 28,5 procent was.

Volgens Apple stond iOS 7 na tien maanden op 90 procent van alle toestellen. Rondom de nieuwste update heeft de telecomfabrikant nog geen percentages bekendgemaakt.

Niet veel veranderingen

De update van iOS 7 naar 8 is geen hele grote. De update van iOS 6 naar 7 was dat echter wel: de hele interface moest eraan geloven. Nu zijn het vooral kleine verbeteringen. Zo is het hele besturingssysteem minder gesloten, waardoor ontwikkelaars meer ruimte krijgen bij apps. Ook krijgen ze meer toegang tot de camera, waardoor ze extra instellingen kunnen maken.

Verder zijn er wat handige kleine toevoegingen voor jou als gebruiker zelf. Zo is de besturing van de camera verbeterd, heeft Safari wat updates, is de zoekfunctie verbeterd en is iCloud even under construction geweest.

Ook leuk om te noemen: iMessage is flink verbeterd. Het lijkt meer op WhatsApp. Zo kun je groepsgesprekken beginnen en deze een naam geven. Je kunt gesprekken muten en locaties versturen.

Update

Je hebt 1,1 GB nodig om de update te installeren. Tenminste, als je het via iTunes doet. Wil je het draadloos doen, dan vraagt je Apple-device zelfs 6 GB.

iOS 8 wordt alleen ondersteund door alle iPhones vanaf de 4s, de vijfde generatie van de iPod Touch en de iPad 2 (Mini), 3,4 en de Air.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones