iPhone 6 heeft last van magneten

iphone-cameraHeb je net een leuke lens voor je iPhone 6 gekocht, begint je telefoon te flippen. Apple raadt het af om magneetaccesoires te gebruiken voor je iPhone 6 en 6 Plus. De magneetjes hebben namelijk invloed op de camera waardoor de optische beeldstabilisator z’n werk niet goed kan doen. Ook heeft de nfc-chip last van hinder: deze krijgt storingen. Deze problemen komen echter niet uit de lucht vallen. Eerder werkte Apple haar supportdocument al bij wat betreft het gebruik van accessoires met magneten of metaal. Dat schrijft 9to5mac

Supportdocument

Het was al langer bekend dat magneten van toepassingen waren op de iPhone 6 Plus-camera waardoor deze onscherpe foto’s maakt. Niet veel mensen weten er van, maar toch zijn er wat online een handjevol klagers te vinden.

Een tijdje na de lancering van de iPhone 6 werkte Apple (stilletjes) haar supportdocument bij waarin het gebruik van accessoires met metaal en/of magneten wordt afgeraden. Eerst was het gebruik van magneten nooit een probleem omdat de iPhone-onderdelen er niet gevoelig voor waren, behalve voor een kompas dat van streek kon raken.

Intussen waarschuwt Apple niet alleen haar klanten, maar ook de accessoiremakers om ze niet zomaar metaal of magneet in hun producten te verwerken. Apple zelf is in ieder geval gestopt met het gebruik ervan in haar eigen accessoires.

Nfc-chip

Wat betreft de nfc-chip: deze is het grootste probleem niet aangezien we die nog niet kunnen gebruiken. Deze chip biedt de mogelijkheid tot draadloos betalen. Straks heb je geen portemonnee meer nodig!

Voorlopig in ieder geval nog wel, want Nederland en België zijn nog niet zo ver. De Verenigde Staten wel.

Een filmpje van een iPhone 6 met een magneet/metalen accessoire. Vanaf 1.21 minuten zie je wat er gebeurt. De camera begint te trillen, dat worden dus niet de geweldigste foto’s:

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones