‘iPhone 6c krijgt een latere release’

Apple gaat de iPhone 6C echt presenteren. En deze krijgt eind oktober/begin november een release. Althans, dat zijn de laatste geruchten. Dat stelt de website M.I.C Gadget op basis van een anonieme bron bij een telefoonhoesjesfabrikant.

M.I.C. Gadget heeft vaker juiste informatie over onaangekondigde toestellen in handen gehad. De iPhone 6C wordt een 4-inch variant van de verwachte iPhone 6S en 6S Plus. De laatste iPhones met een schermgrootte van 4 inch, waren de iPhone 5S en 5C. Deze werden aangekondigd in september 2014.

Met de presentatie van de iPhone 6 en 6 Plus in september 2014 leek Apple afscheid te nemen van het 4-inch scherm. Toch blijken de consumenten het 4-inch scherm een fijn formaat te vinden. Dat kan genoeg reden zijn voor Apple om het 4-inch schermformaat weer te gebruiken.

4 inch-variant

Verschillende bronnen uit de telecombranche beweren dat Nederland bij de eerste categorie landen hoort waarbij de iPhone 6S, 6S Plus en 6C een release krijgen. De datum ’26 september’ wordt daarbij genoemd.

De presentatie van de 6S, 6S Plus en 6C gebeurt hoogstwaarschijnlijk tijdens de IFA-beurs. Deze elektronicabeurs wordt begin september in Berlijn gehouden.

Latere release

Hoe snel die nieuwe iPhone dan ook komt, de iPhone 6C zou pas eind oktober/begin november een release krijgen. Dat is 4 tot 6 weken later.

Het gerucht wordt ondersteund met een foto van een inlaat van een hoesje voor de iPhone 6C. Het kleinere formaat van de telefoon zou ook een kleinere prijs met zich mee brengen.

iphone-6c-release-2

Bron: M.I.C. Gadget

Bekijk het laatste nieuws over Apple:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones