iPhone 6S Plus ontploft in broekzak

iPhone 6S Plus ontploft in broekzak

Een student uit Burlington County beweert dat iPhone 6S Plus spontaan ontplofte in zijn broekzak terwijl hij in de les zat. Natuurlijk was zijn smartphone geruïneerd en kan hij zijn jeansbroek bij het oud vuil zetten. Afgezien van wat materiële schade is hij er voor de rest zonder kleerscheuren vanaf gekomen.

Als je aan spontaan ontploffende mobiele telefoons denkt, dan is de kans groot dat je dit in één adem noemt met Samsung. De Zuid-Koreaanse smartphoneproducent ligt al een tijdje onder vuur, omdat een deel van de reeds verkochte Samsung Galaxy Note 7 modellen een batterij met een designfout bevat. Daardoor zijn ze mogelijk brandgevaarlijk.

Uit voorzorg heeft Samsung zijn klanten opgeroepen om het toestel niet langer te gebruiken en hem in te ruilen voor een nieuw en veilig exemplaar. De officiële lancering in Europa en Nederland is daarom uitgesteld. Op maandag 10 oktober zouden de eerste exemplaren van het vlaggenschip op de deurmat vallen. Klanten die het toestel in de pre-order hebben besteld krijgen hem dan eindelijk binnen. Wanneer het toestel in de vrije verkoop gaat is nog altijd niet bekend, maar zal waarschijnlijk pas ergens in november zijn.

Apple

Apple lijkt zich in hetzelfde schuitje te begeven als Samsung. Een Amerikaanse student uit Burlington County (New Jersey) doet tegenover 6ABC zijn verhaal. Hij zegt dat hij zijn iPhone 6S Plus in de achterzak van zijn broek had zitten. Tijdens het college hoorde iedereen in zijn directe omgeving ineens een raar geluid en kwam er rook uit zijn broekzak. Toen besefte iedereen dat er een smartphone spontaan was ontploft.

In een schrikreactie pakte hij zijn iPhone 6S Plus uit zijn broekzak, maar deze voelde ‘super heet’ aan. Hij liet hem op de grond vallen en stampte erop, omdat er vlammen uit kwamen. Het was een vrij nieuw toestel die hij pas zes maanden geleden had gekocht. Groot verschil met Samsungs casus is dat de iPhone niet aan de lader hing, maar gewoon was opgeborgen in een broekzak.

Door zijn snelle handelen heeft de student geen ernstige verwondingen opgelopen. Zo kennen we het verhaal van een Amerikaanse man die tweede- en derdegraads brandwonden had opgelopen nadat zijn Samsung Galaxy S7 Edge spontaan vlam had gevat. Hij verwijt Samsung nalatigheid en klaagt de Zuid-Koreaanse smartphonemaker dan ook aan. Of de student in dit verhaal juridische stappen onderneemt is niet bekend.

Apple laat in een reactie weten dat het een onderzoek instelt naar het voorval omdat ‘consumentenveiligheid een absolute topprioriteit is’.

Eerdere schandalen

Het is niet de eerste keer dat Apple in een kwaad daglicht komt te staan. Bij de lancering van de iPhone 4 in 2010 kreeg het bedrijf veel kritiek te verduren. Consumenten klaagden namelijk massaal dat de telefoonverbinding regelmatig slecht was of soms zelfs helemaal wegviel. De oorzaak hiervan bleek hem te liggen in de plaatsing van de antennebanden. Toenmalig topman Steve Jobs ridiculiseerde de kwestie door te zeggen dat mensen maar met hun linkerhand moesten bellen. Uiteindelijk bood Apple bezitters een hoesje aan waarmee de problemen tot het verleden zouden behoren. Met de introductie van de iPhone 4S het jaar erop was het euvel verholpen.

Naast ‘antennagate’ kwam Apple in 2014 opnieuw niet al te best uit de verf toen het de iPhone 6 en iPhone 6 Plus lanceerde. Het bleek dat de iPhone 6 Plus kon buigen als je hem in de achterzak van je broek deed en ging zitten. Door langdurig een bepaald drukniveau uit te oefenen –bijvoorbeeld door te zitten– bleek de behuizing naar binnen te kunnen buigen. Bendgate was geboren. Een oplossing voor dit probleem heeft Apple nooit kunnen bieden, behalve dan het advies om de smartphone niet in je kontzak op te bergen als je gaat zitten.

In de daarop volgende dagen verschenen er allerlei spotprenten. Ook LG speelde handig in op deze kwestie door zijn LG G Flex 2 te promoten als een smartphone die niet buigt, maar ‘flext’.

Bendgate

Bekijk het laatste nieuws over Apple:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones