iPhone 6s release op 18 september, 25e in Nederland?

iphone-6s

Sinds een tijdje is de verwachting dat Apple de nieuwe iPhone 6s en de iPhone 6s Plus op 9 september wereldkundig zal maken. Wanneer de iPhone 6s release dan plaats vindt, was tot op heden nog niet helemaal bekend. Nu heeft een Duitse nieuwssite, Macerkopf, te melden dat twee van de drie grote providers in Duitsland zich opmaken voor een release van de iPhone 6s (en iPhone 6s Plus) op vrijdag 18 september. Duitsland zal, net als de afgelopen jaren, tot de landen behoren die als eerste de nieuwe iPhone in bezit kunnen hebben. In Nederland mogen we de iPhone 6s de week erop verwachten, op 25 september dus.

iPhone 6s release

Bovenstaande releasedatum van de iPhone 6s komt wel overeen met die van de eerdere iPhones, en zou dus zomaar kunnen kloppen. Vorig jaar werd de iPhone 6 bijvoorbeeld ook op 9 september aangekondigd, waar het tien dagen later mogelijk was om hem op te halen in winkels in onder anderen Amerika en Duitsland. De week erop was hij ook in Nederland beschikbaar.

De pre-order van de iPhone 6s is waarschijnlijk vanaf 11 september mogelijk, maar nog niet in alle landen. Waarschijnlijk zullen de providers en retailers in Nederland wel snel na de aankondiging pre-orders accepteren.

Meer over de iPhone 6s

Het gaat hier om een zogenaamde ‘S-update’ van Apple, en daarom hoeven we geen veranderingen aan het design te verwachten. De veranderingen van de nieuwe iPhone zullen zich onder de motorkap bevinden. Het scherm zal voor de iPhone 6s en 6s Plus dus respectievelijk ook 4,7 inch en 5,5 inch blijven. Een nieuwe A9 processor zal voor meer rekenkracht moeten zorgen, en een verdubbeling in het werkgeheugen (naar 2 GB) zal ervoor zorgen dat apps vloeiend werken. Verder zal er een nieuwe camera op de achterkant zijn, met 12 megapixel, en komt er aan de voorkant een 5 megapixel camera. De nieuwste feature van de iPhone 6s zal Force Touch zijn. Hiermee kan het scherm onderscheid maken tussen het hard of zacht drukken op het scherm, waardoor verschillende acties van de telefoon mogelijk zijn.

(bron)

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones