‘iPhone 7 vanaf 23 september in de winkels’

‘iPhone 7 vanaf 23 september in de winkels’

Kun je niet wachten om de iPhone 7, Apples aanstaande vlaggenschip, in je handen te houden? Dan heeft Telefoonabonnement.nl wellicht goed nieuws voor je. Via onze collega’s van 9to5mac hebben we begrepen dat de eerste groep landen vanaf 23 september de iPhone 7 in hun schappen hebben liggen. Helaas hoort Nederland niet bij dit selecte gezelschap, maar Duitsland bijvoorbeeld wel. Als je echt niet kunt wachten, dan kun je die dag in de auto springen en naar een verkooppunt bij onze oosterburen rijden.

Verkoopdatum

Apple heeft nog altijd geen uitnodiging de deur uitgedaan wanneer het de iPhone 7 daadwerkelijk uit de doeken gaat doen. Deze verwachten we echter binnen afzienbare tijd. Over de mogelijke release- en verkoopdatum hebben we de afgelopen weken wel het een en ander gehoord. Weliswaar niet van Apple zelf, maar in vorm van geruchten.

Evan Blass, op Twitter beter bekend onder het pseudoniem @evleaks, wist onlangs te vertellen dat Apples nieuwste vlaggenschip vanaf 9 september in de pre-order is te bestellen en vanaf 16 september in de winkels ligt. Mogelijk klopt zijn informatie niet.

9to5mac beschikt over andere info. De techsite heeft een schema van AT&T gepubliceerd waarop 2 data nadrukkelijk worden genoemd: 9 en 23 september. Op 9 september gaat wellicht de pre-order van start, zoals verwacht, maar het moment dat de iPhone 7 in de winkels ligt is volgens het schema mogelijk pas op 23 september. ‘Merchandising Reset’ houdt in dat medewerkers de schappen in de winkels anders moeten gaan indelen. De lancering van Apples nieuwste vlaggenschip is mogelijk de directe aanleiding hiervoor.

Specificaties iPhone 7

Wat kunnen we verwachten van de iPhone 7? Volgens het geruchtencircuit dat op volle toeren draait krijgt het vlaggenschip een 4.7 inch display met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. De schermresolutie van de iPhone 6S bedraagt 1334 bij 750 pixels, dus dat zou een behoorlijke boost zijn. Een FHD-resolutie vinden we momenteel alleen bij de Plus-modellen. Onder de motorkap heeft Apple wellicht een A10 processor met M10 bewegingscoprocessor, 3GB RAM en 32GB intern geheugen geplaatst. Verder heeft het toestel een waterdichte behuizing, is hij slechts 7,1 millimeter dik en draait hij op iOS 10.

Wat betreft de vormgeving lijkt de iPhone 7 in veel opzichten op de iPhone 6S, met een paar kleine aanpassingen. Volgens de laatste berichten laat Apple de koptelefoonaansluiting weg en krijgt het toestel een dubbele speaker. Ook zou hij met een dubbele camera en capacitieve of aanraakgevoelige Home-knop worden uitgerust. Alleen de iPhone 7 Plus of iPhone 7 Pro krijgt wellicht een Smart Connector. Tot slot verschijnt de iPhone 7 in de kleuren zilver, spacegrijs, goud en roségoud. Sommigen beweren dat het vlaggenschip ook in het zwart of Space Black wordt uitgebracht.

Aanvankelijk hoorden we verhalen dat Apple in september drie nieuwe iPhones zou lanceren. Inmiddels is dat bijgesteld naar twee. Waarom? Om de simpele reden dat één van de modellen zich niet genoeg zou onderscheiden van de andere twee. Bovendien vielen de verkoopcijfers van de iPhones de afgelopen twee kwartalen lager uit dan verwacht. De introductie van een derde model zou daar niets aan veranderen. En tot slot zou Apple het beste bewaren voor volgend jaar, als de iPhone zijn jubileum viert. Dan is het namelijk precies tien jaar geleden dat Apple de allereerste iPhone op de markt bracht. Een mijlpaal in de geschiedenis van het Amerikaanse technologiebedrijf, maar ook volgens menig expert. De iPhone staat voor hen symbool voor de definitieve doorbraak van de smartphone.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones