iPhone 8 waarschijnlijk groter dan iPhone 7 in elk opzicht

iPhone 8 waarschijnlijk groter dan iPhone 7 in elk opzicht

Terwijl iedereen bij Apple de lippen stijf op elkaar houdt, regent het lekken over het aankomende iPhone 8 vlaggenschip. Een van de prominenten figuren binnen die lekken is Benjamin Geskin. De een vergruist hem, de ander houdt van de prachtige renders van deze man. Vandaag is er wederom nieuws van de rendermaker die uit bronnen vanuit de Apple fabrieken (Apple leveranciers) bevestigd heeft gekregen dat de iPhone 8 groter zal zijn dan de huidige iPhone 7.

Hoewel de precieze afmetingen nog wel eens veranderen binnen de lekken, lijkt het zeer waarschijnlijk dat het toestel tussen de iPhone 7 en iPhone 7 Plus in ligt. In samenwerking met iDropNews heeft render ontwerper Geskin een paar prachtige beelden gemaakt. We zien de voorkant van de vermoedelijke iPhone 8 op basis van lekken en insider informatie. De iPhone is naast de iPhone 7 vlaggenschepen en Galaxy S8 vlaggenschepen geplaatst.

iPhone 8 grootte

iPhone 8 lekken

Tijdens de laatste kwartaal presentatie van Apple benoemde Tim Cook al dat de heisa rond de iPhone 8 het Amerikaanse bedrijf al parten speelde. Apple liefhebbers waren terughoudender in de aanschaf van een iPhone 7 omdat er steeds meer bekend werd over de nieuwe lichting.

De belangrijkste lekken op een rij geven een aardig beeld van de iPhone 8. Let op, geen enkel stukje techniek is bevestigd, het blijven vermoedens. De iPhone 8 beschikt waarschijnlijk over een brute A11 processor van Apple. De A10 maakt het Android processors tot op de dag van vandaag nog zeer moeilijk. Moet je nagaan wat de A11 zou kunnen doen. Men vermoed dat je de 8 draadloos kunt opladen en het ontwerp wordt vergelijkbaar met de Galaxy S8 een bijna edge-to-edge 5,8 inch AMOLED beeldscherm.

Al vrij snel werd bekend dat Apple voor een verticale dubbele hoofdcamera zou kiezen voor het jubileum vlaggenschip. De verticale opstelling zou betere foto’s faciliteren. Een andere camera gerelateerd gerucht is dat de camera aan de voorkant 3D gezichtsherkenning opties krijgt. Zoals je in de bovenstaande render ziet, gaat men al uit van circa 4 sensoren aan de voorkant van de nieuwe iPhone. Een gerucht dat vandaag lijkt bevestigd, is dat de iPhone 8 groter wordt dan de iPhone 7, maar kleiner dan de iPhone 7 Plus. Men was er alleen nog niet over eens of het scherm groter zou zijn of het volledige toestel.

iPhone 8 afmetingen gelekt

Via iDrop News in samenwerking met Benjamin Geskin is er duidelijkheid over de grootte van de iPhone 8. De site heeft via een fabrieksarbeider met kennis van de iPhone 8 bevestigd gekregen dat het jubileum model van de iPhone groter wordt dan de iPhone 7 in alle opzichten. Volgens de bron van Geskin zijn de afmetingen als volgt:

De iPhone 8 wordt vermoedelijk 143,59 mm breed, 70,94 mm hoog met een dikte van 7,57 mm. De iPhone 7 meet 138,3 mm in de hoogte, 67,1 in de breedte en is 7,1 mm dik.

In de onderstaande afbeeldingen worden de laatste grote vlaggenschepen met elkaar vergeleken. Boven zien we de iPhone 7 en iPhone 7 Plus met daar tussen het nieuwe vlaggenschip van Apple. Geskin heeft het jubileum vlaggenschip ook naast de Samsung Galaxy S8 en de Samsung Galaxy S8+ gelegd. De iPhone 8 wordt een stukje kleiner dan beide premium vlaggenschepen van Samsung. Het opvallende detail is dat de Galaxy S8 ook een 5,8 inch beeldscherm heeft. Het betekent dat de iPhone 8 een grotere beeld-body verhouding krijgt dat de 83% van de Galaxy S8.

iPhone 8 vs Galaxy S8

iPhone lekken met korreltje zout

Alle lekken over de iPhone 8 die je op dit moment met een korreltje zout te nemen. Verschillende smartphone lekkers zijn daarnaast behoorlijke kritische over de lekken van Geskin. Een aantal belangrijke lekkers zoals @OnLeaks vielen recent nog over de bewering van de ontwerper, dat de nieuw iPhones op 17 september gelanceerd worden. 17 september is namelijk een zondag terwijl Apple traditiegetrouw de vlaggenschepen op woensdagen lanceert. Het mag duidelijk zijn dat alle informatie over de iPhone 8 en iPhone 7s op dit moment volstrekt speculatief is. Zelfs al komt het rechtstreeks uit de fabriek. Er zijn ongetwijfeld verschillende modellen en keuze te nemen. De telefoons worden pas in september getoond en zijn nog volop in ontwikkeling. Hoe dan ook, de renders van Geskin zijn een lust voor het oog.

Over Onleaks gesproken. Niet lang na de beelden van Geskin laat Steve Hemmerstoffer zien hoe de vermoedelijke iPhone 8 zich verhoudt met andere hedendaagse vlaggenschepen zoals de Huawei P10, LG G6 en beide Pixels.

Overzicht vlaggenschepen

Bron (1)

Bekijk het laatste nieuws over Apple:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones