‘iPhone 8 kan draadloos opladen’

‘iPhone 8 kan draadloos opladen’

De iPhone 8 krijgt een geheel nieuw jasje aangemeten. Dankzij de nieuwe glazen behuizing is het straks mogelijk om het vlaggenschip draadloos op te laden. Pegatron neemt de productie van de draadloze opladers voor haar rekening.

Dat schrijft Ming-Chi Kuo in een notitie aan aandeelhouders. Dit document is bemachtigd door onze collega’s van MacRumors.

Over de iPhone 8

De iPhone 8 laat nog wel even op zich wachten, maar sinds de lancering van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus schrijven we er nagenoeg wekelijks over. Volgens de laatste stand van zaken krijgt het vlaggenschip een randloos of bezel-less edge-to-edge OLED-display, irisscanner, nieuwe behuizing en een verbeterde telelens met optische beeldstabilisatie. Naast de 4.7 en 5.5 inch uitvoering komt er ook nog een derde variant met een beelddiagonaal dat tussen de 5 en 5.2 inch ligt. Tot slot verdwijnt volgens het geruchtencircuit de thuisknop aan de voorzijde.

Draadloos opladen

We zeggen weliswaar tussen neus en lippen door dat de iPhone 8 een nieuwe behuizing krijgt, maar daarmee is nog lang niet alles gezegd. Om te beginnen is deze gemaakt van glas, een designkenmerk die we eerder bij de iPhone 4 en iPhone 4S zagen. Na deze modellen stapte Apple over op een volledige metalen behuizing. Hierdoor is het (mede) nog altijd niet mogelijk om de vlaggenschepen van Apple draadloos op te laden.

Daar komt met de komst van de iPhone 8 verandering in. KGI Securities analist Ming-Chi Kuo is er namelijk van overtuigd dat het aanstaande vlaggenschip draadloos opgeladen kan worden. Hiermee bevestigt hij opnieuw dat het toestel volledig van glas wordt gemaakt. Hierdoor wordt het mogelijk om wireless charging te introduceren in de iPhone.

Volgens de marktanalist krijgt Pegatron van Apple de opdracht om de draadloze oplaadmodule te fabriceren. Hon Hai, hier in het Westen ook wel beter bekend als Foxconn, richt zich op de productie van OLED-schermen.

Het is niet bekend of alle drie de modellen die Apple naar verluidt volgend jaar presenteert over draadloos opladen beschikken. Mogelijk is deze feature alleen bij de duurste variant aanwezig. Naast draadloos opladen beschikt deze tevens over een OLED-scherm en dual-camerasysteem. Of de oplaadmodule voor draadloos opladen bij de nieuwe iPhone is inbegrepen, kan Kuo niet met zekerheid zeggen. Vanaf 2018 zou dat wel het geval zijn, zo meent de analist.

Het verhaal van Kuo bevestigt het gerucht dat Foxconn aan een draadloze oplader voor de iPhone 8 werkt.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones