‘iPhone 8 krijgt verbeterde camera’

‘iPhone 8 krijgt verbeterde camera’

Apple heeft grootse plannen voor haar volgende vlaggenschip. Het Amerikaanse technologiebedrijf wil hoge ogen gooien door de dubbele camera van de iPhone 8 te verbeteren. Zo beschikken beide lenzen over optische beeldstabilisatie en wordt de kwaliteitsverlies van de telelens aangepakt.

Dat schrijft Ming-Chi Kuo, een welkende marktanalist en Apple-volger, in een notitie aan aandeelhouders, zo meldt MacRumors. De man heeft in het verleden meer dan eens bewezen over goede bronnen in de Aziatische productieketen te beschikken. Alle reden dus om het bericht dus serieus te nemen.

Betere telelens

2016 gaat de boeken in als het jaar dat Apple voor het eerst een iPhone met dubbele camera lanceerde. De iPhone 7 Plus heeft een groothoeklens en telelens die ieder een resolutie van 12 megapixels hebben. Door deze camera setup beschik je niet alleen over 10x digitale zoom, maar tevens 2x optische zoom. Tevens is het diafragma vergroot van f/2.2 naar f/1.8. Hierdoor vangt de beeldsensor 50% meer licht op.  De viervoudige LED-flitser levert eveneens 50% meer lichtopbrengst op en vergroot het kleurbereik. Tot slot heeft de camera meer rekenkracht dan ooit dankzij de nieuwe Image Signal Processor (ISP). Hiermee worden zaken als witbalans en belichtingscorrectie nog sneller berekend.

Zoals je ziet heeft Apple dus al flink wat gedaan om de camera van het nieuwe model te verbeteren ten opzichte van zijn voorgangers. Maar kennelijk kan en moet het nog beter. Zo is momenteel alleen de groothoeklens uitgerust met optische beeldstabilisatie (OIS). Bij de iPhone 8 krijgt ook de telelens straks deze feature. Hierdoor wordt de fotokwaliteit nog verder verbeterd en neemt het bereik van de telelens verder toe.

Apple staat echter nog wel voor een aantal obstakels. Zo neemt de kalibratietijd toe, wordt het productieproces ingewikkelder en loert kwaliteitsverlies om de hoek als Apple de beeldcirkel van de telelens groter maakt. Voordat de massaproductie van start gaat moet het Amerikaanse technologiebedrijf nog wel een oplossing hiervoor zien te vinden.

Specificaties iPhone 8

De iPhone 8 wordt pas volgend jaar september verwacht, maar desalniettemin wordt er nu al volop gespeculeerd over het toestel. Zo krijgt het nog te verschijnen vlaggenschip naar verluidt een edge-to-edge display, nieuwe glazen behuizing en irisscanner. Ook zou de thuisknop die momenteel aan de voorzijde aanwezig is geheel verdwijnen.

Volgens de laatste berichten introduceert Apple volgend jaar met drie verschillende modellen met ieder hun eigen schermformaat. De bekende 4.7 inch en 5.5 inch blijven bestaan, daarnaast zou het bedrijf een tussenformaat willen presenteren dat op of rond de 5 inch ligt. Twee uitvoeringen krijgen het vertrouwde Retina HD-display, waarschijnlijk met dezelfde resolutie van 1334 bij 750 pixels die we nu kennen. De derde variant krijgt naar verluidt een OLED-scherm.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones