‘iPhone 8 ondersteunt dual-sim’

‘iPhone 8 ondersteunt dual-sim’

De iPhone 8 wordt het allereerste vlaggenschip van Apple dat twee simkaarten ondersteunt. Er is echter één keerzijde: deze dual-simfunctionaliteit is alleen beschikbaar in China.

Dat zegt althans een bron op het Chinese sociale netwerk Weibo, zo ontdekte GizmoChina.

Volgens de techsite klinkt het verhaal plausibel. Het verwijst daarbij naar afgelopen oktober. Toen kreeg Apple een tweetal patenten toegekend die betrekking hadden op de ondersteuning van twee simkaarten. Het ene patent heeft betrekking op de simkaartkeuze en het andere patent behandelt de energieconsumptie van dual-simtechnologie. De aanvraag van deze patenten dateert van respectievelijk februari en maart 2016.

Dual-sim

Alle vlaggenschepen van Apple bieden ruimte voor slechts één simkaart. De roep voor ondersteuning voor twee simkaarten horen we al jaren, maar het Amerikaanse technologiebedrijf wil hier niets van weten. Vanuit commercieel perspectief is het begrijpelijk. Als je zakelijk en privé gescheiden wil houden, heb je twee abonnementen nodig. Ondernemers en particulieren die een iPhone willen, moeten dan twee iPhones kopen. Als zij met twee telefoonnummers op één smartphone op zak rondlopen, verkoopt Apple minder iPhones. En dat op een moment dat de iPhone-verkoop in het slop raakt.

De meeste Android-telefoons bieden de mogelijkheid om twee simkaarten in het toestel te plaatsen. Apple heeft zich hier altijd verre van gehouden, maar lijkt nu enigszins bij te draaien. Vraag is of en hoe Apple zich wil onderscheiden als het twee simkaarten ondersteunt. Zo kun je bij de meeste toestellen weliswaar op beide simkaarten data verstoken, maar kan slechts één van de slots overweg met 4G/LTE. Als Apple 4G-functionaliteit op beide slots biedt, kan het het kaf van het koren scheiden.

Er is echter wel iets waar we ernstig rekening mee moeten houden. Volgens de bron op Weibo is dual-sim alleen beschikbaar in China. Hier in Europa en de VS moeten we het voorlopig nog zonder doen.

iPhone 8

2017 is een bijzonder jaar voor Apple. Dan is het precies tien jaar geleden dat het de allereerste iPhone lanceerde: de iPhone 2G. Om bij deze belangrijke mijlpaal stil te staan, gaat Apple een hele bijzondere iPhone lanceren. Volgens het geruchtencircuit is dit de iPhone 8. Dit toestel krijgt naar verluidt een edge-to-edge OLED-scherm, oftewel een beeldscherm met nagenoeg geen zichtbare randen. Ook hebben we de afgelopen maanden verhalen gehoord over een nieuw design met glazen behuizing waardoor je het vlaggenschip draadloos kunt opladen, een irisscanner, verbeterde telelens met optische beeldstabilisatie, 3D-camera en een Home-knop die in het scherm is geïntegreerd.

Tevens gaat het gerucht dat Apple volgend jaar twee iPhones lanceert die sterk lijken op de huidige iPhone 7 en iPhone 7 Plus. Deze luisteren naar de naam iPhone 7S en iPhone 7S Plus. Volgens de laatste berichten zijn deze marginaal sneller dan de huidige vlaggenschepen door de nieuwe A11-chip en ondersteunen ze draadloos opladen. Tot slot komt Apple naar verluidt naast zilver, goud, roségoud, zwart en gitzwart of Jet Black met een nieuwe kleur: rood.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Reacties (1)
GJ schreef op 21 november 2017 om 12:59

Wat een domme marketing daar bij Apple. Een reden om Android te kopen is nu het vermijden van twee toestellen. Juist die markt wil nu nog niet naar Apple en ligt dus voor het oprapen!

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones