“iPhone 8 schaars beschikbaar bij release”

“iPhone 8 schaars beschikbaar bij release”

Onderzoek uit het Verenigd Koninkrijk! Analisten van de Barclays-bank hebben gesproken met onderdelen leveranciers van de nog aan te kondigen Apple iPhone 8. Er worden enkele problemen verwacht om aan de vraag te voldoen waardoor er tekorten ontstaan. Benieuwd naar wat zij te zeggen hebben? Lees dan verder.

Apple is bezig met opvolger

Het duurt nog even voor het zover is, maar het lijkt veilig om aan te nemen dat Apple met een opvolger voor zijn Apple iPhone 7 bezig is. Normaliter kondigt Apple zijn nieuwe toestellen met veel bombarie aan op hun eigen evenementen die vaak in september plaatsvinden. Vier marktanalisten van de Britse bank Barclays melden namelijk dat Apple mogelijk met een productieprobleem te kampen krijgt in september. Een groot onderdeel van de activiteiten van de Britse bank bestaan uit het rapporteren en analyseren van de telecom-markt. Na een uitgebreid onderzoek te hebben gedaan onder de onderdelen leveranciers van iPhone’s blijkt dat veel leveranciers kampen met productieproblemen of dit verwachten.

iPhone 7S ook in de maak

Verwacht wordt dat Apple naast de opvolger van de iPhone 7, ook twee andere nieuwe telefoons zal uitbrengen. Het gaat hierbij respectievelijk om de Apple iPhone 7S en 7S Plus. De gesproken leveranciers zijn allemaal zeer te spreken over de aankomende toestellen van Apple, al erkennen ze wel moeite te hebben om aan de vraag te voldoen. De leveranciers geven aan dat Apple steeds veeleisender wordt qua geavanceerde functies. Uiteraard verklappen ze hierbij niet wat ze hier precies mee bedoelen. De Barclays-analisten vermoeden dat zowel de iPhone 8, als de 7S en 7S Plus bewapend zullen worden met een draadloze oplaadtechniek en een nieuwe techniek voor het scherm.

Apple mikt vermoedelijk op medio september om alle drie de toestellen op de markt te brengen. Het is hierbij alleen zeer goed mogelijk dat de toestellen niet in voldoende voorraad aanwezig zullen zijn. Zelf hadden de Barclays-analisten het volgende te zeggen. Voor het gemak hebben wij het fragment vertaald:

Wij geloven dat de drie nieuwe toestellen allemaal draadloos opladen zullen bevatten en zullen worden uitgebracht in september. De meerderheid van de iPhone Pro toestellen zal echter niet beschikbaar zijn voor Q4.”

Aangezien de iPhone 8 nog niet is aangekondigd worden er werktitels gebruikt, in dit geval de iPhone Pro. Andere mogelijke namen die genoemd worden iPhone X en iPhone Anniversary. Dit omdat iPhone in 2017 tien jaar iPhone’s uitgeeft.

Zelfde riedeltje

Dit is overigens niet de eerste keer dat Apple te kampen heeft gehad met tekorten. Tijdens de release van de iPhone 7 was dit hetzelfde verhaal. De Jet Black kleur was vrijwel overal uitverkocht. Dit kwam toen door onderschatting van de vraag en enkele productieproblemen bij fabrieken. Aan de andere kant, neem het Apple eens kwalijk. Onlangs werd namelijk duidelijk dat de iPhone 7 maar liefst 25 miljoen keer is verkocht in 2016, terwijl het toestel pas in september is uitgekomen. Uiteraard is alle informatie hier beschreven onder voorbehoud. Leveranciers van onderdelen hebben er natuurlijk belang bij om zoveel mogelijk onderdelen te verkopen aan Apple en doen dus vaak gewillig mee aan het ‘spelletje’ om zo veel mogelijk publiciteit te genereren.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones