‘iPhone 8 verkoopt beter dan iPhone X’

‘iPhone 8 verkoopt beter dan iPhone X’

Volgens Amerikaans onderzoek verkoopt de iPhone 8 beter dan de iPhone X. Daar waar laatstgenoemde net aan 20 procent van het totaal verkochte aantal telefoons voor zijn rekening neemt, is het percentage van de iPhone 8 ongeveer 25 procent. De iPhone 8 Plus sluit de top drie af door ongeveer 15 procent van het totaal aantal verkochte telefoons te vormen.

Meten is weten. Dit eeuwenoude gezegde gaat ook op voor de telefoonindustrie. Sinds diens introductie doet de iPhone X een hoop stof opwaaien. Daar waar de ene analist van mening is dat het toestel met zijn prijskaartje van 1159 euro voor de gemiddelde consument te duur is, stelt een ander dat dit absoluut niet waar is. Gelukkig heeft onderzoeksbureau Consumer Intelligence Research Partners – kortweg CIRP – onderzoek gedaan naar hoe goed het toestel daadwerkelijk verkoopt. Men is hierbij tot een opmerkelijke conclusie gekomen. Het blijkt namelijk dat de iPhone 8 verhoudingsgewijs beter verkoopt dan de iPhone X. Afgelopen december bestond ruim 20 procent van alle door Apple verkochte telefoons uit een iPhone 8. Dit in tegenstelling tot de iPhone X, die precies 20 procent voor zijn rekening nam.

iPhone 8 sluit de top drie af

De iets grotere iPhone 8 Plus vormde ruim 15 procent van het totaal. Buiten de top drie vinden we toestellen zoals de iPhone 7, iPhone 7 Plus en compacte iPhone SE. Uiteraard valt op ieder onderzoek wel iets op te merken, zo ook aan deze. Ten eerste hebben de gegevens enkel betrekking op de situatie in de Verenigde Staten, de thuismarkt van Apple. Amerikanen zijn verzot op iPhones. Niet voor niets is de iPhone dan ook de populairste telefoon van het land. Hierdoor bereikt de tot journalisten omgedoopte ‘Applemania‘ vaak zijn hoogtepunt in het land van president Trump. Zodoende zou het maar zo kunnen zijn dat Europeanen over het algemeen vaker de hand op de knip houden, en dus voor de goedkopere telefoons gaan.

iPhone 8 Plus

Apple verkoopcijfers blijft enigszins nattevingerwerk

Ten tweede heeft het CIRP zich gebaseerd op schattingen. Apple maakt nooit officiële verkoopcijfers naar buiten: enkel algemene omzetten. Welk toestel echter het best verkoopt, zal nooit met zekerheid gesteld kunnen worden. Alhoewel er dus het een en ander valt af te dingen aan de resultaten, schetst het onderzoek wel een interessante trend. Zo verkoopt de iPhone X behoorlijk rap wanneer je er rekening mee houdt dat hij pas begin november werd geïntroduceerd. De iPhone 8 en iPhone 8 Plus zijn sinds september verkrijgbaar, en lijken dus in zijn algemeenheid meer te hebben verkocht. Ook valt op dat de gemiddelde schermgrootte van Apple telefoons toeneemt. Daar waar de iPhone 7 nog relatief compact is, heeft de iPhone X met zijn 5.8″ scherm een behoorlijk formaat.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones