iPhone X verkoopt beter dan iPhone 8 Plus

iPhone X verkoopt beter dan iPhone 8 Plus

Het hoge prijskaartje van de Apple iPhone X weerhoudt consumenten er niet van toch voor dit toestel te gaan. De Apple iPhone 8 (Plus) is minder populair dan het nieuwe vlaggenschip. Het lijkt er daarom op dat Apple op een recordwinst afstevent.

Dat blijkt uit onderzoek van Mixpanel, een bedrijf dat de telecombranche onder de loep neemt.

De Apple iPhone X is vanaf 3 november te koop. Derhalve is het toestel zodoende inmiddels opgenomen in distributiecijfers. Dit wil overigens nog niet zeggen dat alle geïnteresseerden een exemplaar op de kop hebben weten te tikken. Nog steeds kampt Apple immers met tekorten. Dit alles weerhoudt consumenten er echter niet van tóch voor het toestel te kiezen, blijkt uit cijfers van Mixpanel. Afgelopen maandag bleek een kleine vijf procent van de iPhone-gebruikers in bezit te zijn van het nieuwste exemplaar. Zodoende presteert de X beter dan de iPhone 8 en iPhone 8 Plus, die iets eerder verschenen.

iPhone X

iPhones hebben lange levensduur

Deze verbeterde versies van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus behaalden marktaandelen van respectievelijk 2.77 en 3.61 procent. Nog steeds blijkt ook de iPhone 7 een zeer populair toestel te zijn. Hij behaalt een marktaandeel van maar liefst 19 procent. Zijn grotere broer moet het doen met een aandeel van 13 procent. De overgrote meerderheid, liefst 56 procent, is ouder dan deze toestellen. We kunnen hierbij denken aan bijvoorbeeld de iPhone 5S of iPhone 6. Waar dit feit mee te maken heeft, is niet duidelijk. Een mogelijke oorzaak is het uitstekende update-beleid van Apple. Het bedrijf blijft ook zijn oudere toestellen immers consequent voorzien van software-updates. Zodoende wordt de levensduur van deze toestellen opgerekt.

Kritiek op updates voor Android

Dit punt, het update-beleid, vormt ironisch genoeg dan ook één van de grootste kritiekpunten op Android-telefoons. Gisteren nog bekritiseerde de Consumentenbond het wisselvallige update-beleid van de Samsung Galaxy S7 (Edge), toch een redelijk recent toestel dat in 2016 het levenslicht zag. De kritiek gaat zelfs zo ver, dat de Consumentbond oproept af te zien van aankoop. Het is overigens niet de eerste keer dat het Android-kamp in aanvaring komt met de Consumentenbond. Vorig jaar liepen de gemoederen zelfs zo ver op, dat de belangenorganisatie een rechtszaak tegen Samsung aanspande.

Het Zuid-Koreaanse bedrijf belooft zijn toestellen minimaal twee jaar van (veiligheids)updates te voorzien. Google, de eigenaar van het Android-platform, doet het iets beter. Zij ondersteunen toestellen minstens drie jaar. Bovenop komend voordeel is dat Pixel-telefoons altijd als eerst geüpdatet worden.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones