iPhone XR nauwelijks sneller dan iPhone 8 Plus

iPhone XR nauwelijks sneller dan iPhone 8 Plus

Deze week presenteerde Apple de iPhone XS en iPhone XR met A12 processor. De nieuwste processor is nog krachtiger en vooral energie zuiniger. De eerste Geekbench score van het nieuwe vlaggenschip toont echter een matige verbetering in snelheid.

De iPhone XS modellen en iPhone XR zijn op Geekbench gespot. Beide vlaggenschepen zijn razend snel en scoren veel hoger dan Android aangedreven telefoons. De score in vergelijking tot de A11 aangedreven iPhone 8 en iPhone X modellen valt tegen. De nieuwe 7nm A12 processor lijkt daarmee minder snel dan verwacht. Uiteraard betreft het de eerste scores van de SoC’s.

iPhone XR nauwelijks sneller dan iPhone 8 Plus

De iPhone XR kun je vergelijken met de iPhone 8 Plus of iPhone X. Het toestel heeft namelijk de A12 processor met 3 GB aan werkgeheugen. Het tweetal uit 2017 beschikt over de A11 processor met 3 GB aan werkgeheugen. Vorig jaar zette de iPhone 8 Plus een verpletterende score neer. De smartphone haalt maximaal 4307 op single core en de beste multi core score is ruim 10800.

iPhone 8 Plus score

De nieuwe iPhone XR zet ook een hoge score neer, maar niet zo hoog als wij dachten. De nieuwe A12 processor scoort veel beter op single core met 4754 voor de eerste score. Het vlaggenschip scoort echter 9367 voor multi core. Hiermee is het toestel op basis van single core sneller, maar langzamer op basis van multi-core. Uiteraard kunnen we geen conclusies trekken uit een enkele score, maar een enorme verbetering lijkt uitgesloten.

iPhone XR iPhone 11.8

 

iPhone XS maximaal 10% sneller dan de iPhone X

Vandaag blijkt misschien wel de reden waarom Apple de iPhone X in rap tempo uit de schappen heeft gehaald. De iPhone XS (iPhone11,2) is nog geen 10% sneller dan zijn voorganger. Het gloednieuwe vlaggenschip met 7nm A12 processor scoort bij de eerste Geekbench score 4576 bij 11385. Daarmee zet het vlaggenschip net zoals de iPhone XR een hogere score neer op single core maar nauwelijks een hogere score op multi core. Daar scoren een groot aantal iPhone X modellen bijvoorbeeld 10783 punten.

iPhone XS geekbench score

Je hoeft dan ook niet voor de iPhone XS te kiezen op basis van snelheid. Hoewel, het nieuwe vlaggenschip blijft natuurlijk wel iets sneller. Daarnaast zijn de dual hoofdcamera’s op verschillende fronten verbeterd en maak je mooiere foto’s met de nieuwste generatie iPhone.

Vanaf vandaag kun je de iPhone XS en iPhone XS Max bestellen.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones