Is dit de headset connector voor de iPhone 7?

Is dit de headset connector voor de iPhone 7?

Op YouTube is een video opgedoken waarin de videomaker een externe adapter vasthoudt die we mogelijk straks bij de iPhone 7 te zien krijgen. In de video toont hij hoe deze headset connector gebruikt wordt om muziek mee te luisteren nu Apple heeft besloten om de 3.5mm audio jack weg te laten.

Nog ruim een maand en dan is het zover: dan onthult Apple zijn nieuwste vlaggenschip. Onder welke naam deze door het leven gaat is nog een raadsel. Aanvankelijk hoorden we de naam iPhone 7 vrijwel dagelijks voorbijkomen, maar de laatste geruchten suggereren dat het aanstaande toptoestel wellicht een andere naam krijgt. In dit verband zijn de namen iPhone 6SE, iPhone S en iPhone 2016 meer dan eens genoemd. Tot Apple het toestel officieel aankondigt houden wij vast aan de naam iPhone 7.

Eén van de geruchten die we de afgelopen tijd regelmatig voorbij hebben horen komen, is dat Apple de aansluiting voor de koptelefoon weglaat en wordt vervangen door een extra speaker aan de onderzijde. Om naar je favoriete muziek te luisteren moet je straks de Lightning Connector gebruiken, de aansluiting die momenteel enkel gebruikt wordt om het toestel op te laden.

Externe adapter

Hoe dan? Dat toont de onderstaande video, afkomstig van de Vietnamese videomaker Tinh té. Hij gebruikt een externe adapter of headset connector die rechtstreeks op de Lightning Connector wordt aangesloten. Aan het uiteinde van het draadje is een ingang om oordopjes of koptelefoon aan te sluiten. In de video waarschuwt de maker dat de headset connector alleen werkt op iDevices die op iOS 10 draaien. Verouderde toestellen die maar tot iOS 9.3.3 gaan –de iPhone 4S en ouder–  toestellen vissen dus achter het net.

De filmmaker zegt dat hij de adapter heeft gekregen via Foxconn, een bedrijf dat nauwe banden heeft met Apple. Het hulpstuk ziet er legitiem uit in onze ogen. Of we hem ook daadwerkelijk bij de iPhone 7 krijgen is uiteraard de vraag. Andere geruchten suggereren dat Apple een nieuwe headset gaat introduceren die via Bluetooth met het vlaggenschip wordt verbonden.

De film in kwestie kun je hieronder bekijken.

Specificaties iPhone 7

Een korte opsomming wat we mogelijk van de iPhone 7 kunnen verwachten. Volgens de laatste geruchten krijgt het vlaggenschip een 4.7 inch display met een resolutie van 1334 bij 750 pixels. Onder de motorkap vinden we een A10 processor met M10 bewegingscoprocessor, 2GB RAM en minimaal 32GB intern geheugen. Verder is het toestel IP-gecertificeerd (waterdicht), slechts 7,1 millimeter dik en draait hij op iOS 10.

De laatste geruchten suggereren dat de fysieke knop aan de voorzijde wordt vervangen door een aanraakgevoelige knop kleine trilsignalen verstuurt zodra je hem gebruikt (haptische feedback). Recentelijk vernamen we dat Apple hier toch van af zag en het toestel qua design meer in lijn zou brengen met de iPhone 6S en iPhone 6S Plus.

Wat betreft de camera krijgt de iPhone 7 naar verluidt een enkele cameralens. Volgens recentelijk gelekte foto’s beschikt alleen de iPhone 7 Pro over een dual-camerasysteem. Ook zou het laatstgenoemde model een Smart Connector hebben op de achterkant. Deze kan gebruikt worden om hem aan te sluiten op randapparatuur zoals een extern toetsenbord, of het toestel draadloos op te laden.

Wat betreft de kleuren: de iPhone 7 verschijnt in ieder geval in de kleuren die we allemaal kennen, namelijk zilver, spacegrijs, goud en roségoud. De laatste berichten suggereren dat het vlaggenschip mogelijk ook in het zwart wordt uitgebracht. Over de donkerblauwe, Deep Blue gekleurde kleurvariant hebben al geruime tijd niets meer gehoord.

Tot slot zou Apple in september naast de iPhone 7 tevens nog twee andere vlaggenschepen onthullen: de iPhone 7 Plus en iPhone 7 Pro.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones