Is dit de Huawei Mate 9?

Is dit de Huawei Mate 9?

Afgelopen week zagen we de eerste specs van de Huawei Mate 9 voorbijkomen. Afgelopen weekend verschenen de eerste foto’s van het aanstaande vlaggenschip. Daaruit blijkt dat het toestel een dual-camerasysteem, vingerafdruksensor en USB Type-C aansluiting heeft.

Vorige week kwam Telefoonabonnement.nl met het exclusieve verhaal over de eerste specificaties van de Huawei Mate 9 die waren opgedoken in de database van GFXbench. Diverse nationale als internationale titels pikten dit nieuws op. Het lijkt erop dat wij het balletje aan het rollen hebben gebracht en de media nauwlettend op zoek gaan naar informatie over het nog te verschijnen vlaggenschip. Zo publiceerde twitteraar The Malignant afgelopen weekend twee foto’s op zijn account waarop de Huawei Mate 9 te zien zou zijn. De foto’s zijn afkomstig van Weibo, de Chinese Twitter variant.

Als we goed naar de foto’s kijken, kunnen we een aantal zaken hieruit opmaken. Om te beginnen heeft het toestel een metalen unibody behuizing. Een ander aspect dat onmiddellijk opvalt is de dubbele camera en flitser aan de achterkant. Mogelijk hebben deze een resolutie van 12 megapixels, maar voor deze informatie moeten we vertrouwen op GFXbench. Onder de dubbele primaire camera zien we een zwarte cirkel: een vingerafdrukscanner. Tot slot zien we aan de onderzijde een dubbele set speakers met USB Type-C aansluiting.

Net als zijn voorganger, de Huawei Mate 8, ziet de Mate 9 er premium en luxueus uit.  Wanneer we de Mate 9 daadwerkelijk te zien krijgen is niet bekend. Persoonlijk vermoed ik dat we nog tot begin volgend jaar moeten wachten: dan is het namelijk precies een jaar geleden dat de Mate 8 bij ons op de markt kwam. Dat zou het ideale moment zijn om diens opvolger aan te kondigen.

Specificaties Huawei Mate 9

De Huawei Mate 9 heeft een 5.9 inch scherm met FHD-resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Onder de motorkap vinden we een onbekende HiSilicon processor met acht rekenkernen (octa-core). Mogelijk dat het vlaggenschip wordt aangedreven door de opvolger van de HiSilicon Kirin 955. Deze is namelijk geklokt op een maximale kloksnelheid van 2.5GHz. De CPU in de Mate 9 zou maar liefst op 2.6GHz draaien. Dat geeft ons het vermoeden dat Huawei voor een geheel nieuwe chipset heeft gekozen. Deze wordt aangevuld met een Mali-T880 GPU, 4GB werkgeheugen en 64GB intern geheugen.

Opvallend is dat de primaire camera een resolutie heeft van 12 megapixels. De hoofdcamera van de Huawei Mate 8 was nog 16 megapixels. Daar staat tegenover dat de Mate 9 mogelijk een dubbele camera krijgt, waarmee je (zo mogen we verwachten) kwalitatief betere foto’s schiet. Het aantal megapixels zegt immers niet altijd iets over de kwaliteit van de foto’s. Aan de voorkant vinden we een 8 megapixel selfiecamera, waarschijnlijk dezelfde als die van zijn voorganger.

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones