Is dit de Nokia 1?

Is dit de Nokia 1?

Afgelopen jaar doken er al aanwijzingen op dat HMD Global aan een budgettelefoon sleutelt onder de noemer Nokia 1. Dankzij NokiaPowerUser zien we enkele foto’s van het vermeende toestel voorbijkomen. Het ziet er naar uit dat de behuizing volledig van kunststof is gemaakt.

Afgelopen jaar markeerde de comeback van Nokia. Dat wil zeggen, in naam. Het Finse technologiebedrijf is smartphoneproducent af. Het is een piepjong bedrijf genaamd HMD Global -nota bene geleid door enkele oud-medewerkers van Nokia- dat de promotie en distributie van deze toestellen op zich neemt. Foxconn International Holding is verantwoordelijk voor de productie. Zodoende maakten we kennis met een scala aan nieuwe smartphones, variërend van de low-end Nokia 2 tot het vlaggenschip de Nokia 8.

De Nokia 2 is de voordeligste budgettelefoon van de Finnen tot op heden. De verkoop van het toestel in Nederland laat niet lang meer op zich wachten, zo maakte Nokia Benelux deze week via een persbericht bekend. De stempel ‘voordeligste Nokia-telefoon’ houdt hij waarschijnlijk niet lang meer. We hebben namelijk sterke aanwijzingen dat HMD Global aan een nog goedkopere variant werkt. Deze gaat door het leven als de Nokia 1.

Dit weten we tot nu toe over de Nokia 1

Eind december vorig jaar hoorden we voor het eerst van de Nokia 1. De Russische twitteraar Eldar Murtazin kondigde het bestaan van het toestel aan. Hij claimt dat het toestel op Android Go wordt geleverd, Google’s alternatieve Android-besturingssysteem voor telefoons met zwakke, low-end specificaties.

Murtazin’s bewering over de Nokia 1 wordt vandaag kracht bijgezet. Vanuit China zien we foto’s voorbijkomen waarop het toestel naar verluidt te zien is. Het heeft er alle schijn van dat hij bestaat uit één brok kunststof, hoogstwaarschijnlijk polycarbonaat. Hetzelfde materiaal gebruikte HMD Global ook bij de Nokia 2 en Nokia 3. Deze toestellen hadden echter een metalen frame. De kans dat de Nokia 1 dezelfde bouwkwaliteit heeft valt te bezien. Op de foto lijkt het immers alsof de backpanel naadloos overloopt in het frame.

Verder zien we dat hij een flinke cameraheuvel heeft. De primaire camera bestaat uit één lens met enkele LED-flitser. Meer details kunnen we jammer genoeg niet opmaken uit de gelekte foto’s. Daarnaast is de afkomst van de foto’s niet te achterhalen. En aangezien ze afkomstig zijn uit China, over het algemeen niet de meest betrouwbare bron als het gaat om dergelijke informatie, is dat alle reden om dit bericht met een korreltje zout te nemen.

Volgens de laatste berichten heeft de Nokia 1 een compact scherm met een HD-resolutie van 1280 bij 720 pixels. Daaronder vinden we slechts 1 GB werkgeheugen en 8 GB aan intern geheugen. De opslagcapaciteit kun je vermoedelijk uitbreiden met microSD-kaart, maar de kosten daarvoor moet je uiteraard zelf dragen. Het zou ons niet verbazen als hij met een verouderde versie van Google’s besturingssysteem wordt geleverd. Het toestel kost naar verluidt slechts 80 euro en wordt volgens het geruchtencircuit in maart aangekondigd, mogelijk op het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona.

Nokia 1

Bekijk het laatste nieuws over Nokia:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste aanbieding