Is dit de iPhone SE 2017-editie?

iPhone SE

Opmerkelijk bericht vandaag. Eigenlijk hoorden wij tot nu toe niets over de nieuwe versie van de uit 2016 stammende iPhone SE, tot vandaag. Het vermoedelijke toestel duikt namelijk vanuit een productiefabriek. Benieuwd naar wat er geconcludeerd kan worden over de iPhone SE 2017-editie aan de hand van de gelekte foto? Lees dan snel verder.

iPhone SE uit 2016

De originele iPhone SE stamt alweer uit 2016 en dus is het hoog tijd voor een opvolger. Dat denkt waarschijnlijk ook Apple, de maker van de telefoon. Wij ontvingen vandaag een glimp van de achterkant van de vermoedelijke, geupdatete versie. Volgens een anonieme tipgever is onderstaande afbeelding namelijk dé achterkant van de nieuwe versie van de iPhone SE. Het bericht is uiteraard niet bevestigd door Apple, maar heeft een grote potentie om waar te zijn. Wat leert de gelekte afbeelding ons van het toestel?

ION-X achterkant

Ten eerste laat de gelekte foto weinig aan de verbeelding over qua designkeuze. De achterkant lijkt gemaakt te zijn van het ION-X materiaal, dat Apple bijvoorbeeld ook gebruikt voor zijn slimme Apple Watch horloges. Het bedrijf uit Cupertino, Californië breekt dan ook met het design van de huidige iPhone SE. De huidige variant is qua design een vrijwel één-op-één kopie van de iPhone 5S. Het toestel was dan ook gericht op consumenten die wel op zoek waren naar een telefoon met brute specificaties, maar toch graag het handzame formaat van de 5s prefereerden.

Ook zien we op de achterkant dat er plaats is voor één camera met daaronder een flitser. Er is nog niets bekend over de gebruikte camera-component. Ook kunnen we aan de hand van de achterkant een inschatting doen van hoe groot het toestel is. Het lijkt erop dat het toestel om en nabij 4 inch qua schermdiagonaal zal krijgen. Dit is hetzelfde formaat als de huidige iPhone SE. Qua resolutie zal het toestel waarschijnlijk een kleine verbetering krijgen ten opzichte van zijn voorganger. Dit zal echter vermoedelijk voornamelijk in het gebruikte materiaal zitten. Het gerucht gaat immers al ruim enkele maanden dat zowel de nog onaangekondigde iPhone X als iPhone SE 2017-editie een OLED-display zullen krijgen.

Het zou uiteraard ook nog kunnen zijn dat dit een ander toestel is dan de iPhone SE. Dit gerucht lijkt ons echter onwaarschijnlijk. Apple brengt naast zijn vlaggenschip namelijk enkel de handzame iPhone SE uit. Een aankondiging van een nieuw toestel lijkt ons dan ook niet aannemelijk.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones