24 augustus 2013 door in Algemeen.

ubuntu-edge-plaatjeJe hebt er vast wel van gehoord; de Ubuntu Edge. De eerste smartphone die werkt met het besturingssysteem Ubuntu en bekostigt zou moeten worden via zogenoemde Crowdfunding. De ontwikkelaar van deze telefoon wilde 24 miljoen euro ophalen, maar kwam helaas 14 miljoen te kort.

Smartphone met Ubuntu besturingssysteem

Ubuntu is een besturingssysteem wat nu al wel op pc’s kan worden gedraaid maar tot op heden nog niet eerder op mobiele telefoons is verschenen. Ubuntu denkt de concurrentie met de huidige systemen zoals Android en iOS aan te kunnen door de stijlvolle en bovenal intuitive werkwijze. Daarnaast is Ubuntu een open source systeem waardoor het eenvoudig wordt gemaakt voor ontwikkelaars om zelf apps te maken.

ubuntu-edge

Ubuntu Edge

De Ubuntu Edge is een mobiele telefoon die gebruik als eerste toestel ter wereld geheel draait op het Ubuntu platform. De Edge zou via Crowdfunding moeten worden bekostigd. Crowdfunding is een fenomeen wat we tegenwoordig steeds vaker zien gebeuren. Ontwikkelaars laten een idee en een concept zien en geïnteresseerde kunnen daarin investeren. Wordt er genoeg geld opgehaald dan kan het project daadwerkelijk op de markt worden gebracht. De Ubuntu Edge heeft het meeste geld tot nu toe opgehaald via Crowdfunding maar heeft zijn doel helaas niet gehaald. Het bedrijf heeft in totaal een bedrag van 9 miljoen euro opgehaald.

ubuntu-edge2

Verwachte Ubuntu telefoons

Ondanks dat de Ubuntu Edge niet door gaat is er wel veel interesse ontstaan in het maken van smartphones op dit platform. De komende jaren verwachten we dan ook de komst van vele verschillende mobiele telefoons die gebruik maken van het besturingssysteem Ubuntu. Zodra hier meer over bekend is, laten we dit direct weten.

Nieuwsgierig naar alle smartphone aanbiedingen?
Bekijk de beste telefoon aanbiedingen op onze site.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones