26 november 2014 door in Algemeen.

De superbeveiligde BlackPhone lijkt naar Nederland te komen. Nrc.next meldt dat KPN de veelbesproken telefoon in januari zal gaan aanbieden. Enkele maanden geleden gaf de provider nog aan dat het aan het eind van 2014 al met een release zou komen, maar die verwachtingen lijken te zijn bijgesteld naar volgend jaar.

De krant schrijft dat KPN het toestel nog aan het testen is, en het daarom nog niet uit zou willen geven. Het telecombedrijf zou in januari starten met het aanbieden van het toestel. De verkoopprijs die KPN zal hanteren, is nog niet bekend.

Het is niet de eerste keer dat KPN de op privacy gerichte telefoon aankondigt. Zo heeft de provider de release van het Android-toestel in juni nog uitgesteld. Destijds gaf KPN als reden op dat het concern nog uitgebreider wilde checken of de smartphone zijn privacygaranties kan waarmaken. Dat is blijkbaar het geval geweest, zo valt op te maken uit de geplande verkoop.

BlackPhone

De BlackPhone is een speciaal toestel dat zwaar beveiligd is. De smartphone draait op het besturingssysteem PrivatOS, een aftreksel van Android 4.4. Er zijn veel privacy-functies verwerkt in de telefoon. Zo kunnen gebruikers permissies per app instellen en allerlei data versleutelen, zoals mobiel dataverkeer, telefoongesprekken en sms-uitwisselingen.

Toch blijkt ook deze telefoon niet onaantastbaar. In september bleken verschillende apps kwetsbaar voor een zogenaamde ‘man in the middle-aanval’. Het toestel kon eerder al gehackt worden door professionele hackers. Dat de BlackPhone echter een stuk veiliger is dan normale smartphones, is een zekerheid.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones