KPN-klanten kunnen iOS apps betalen via telefoonrekening

KPN-klanten kunnen iOS apps betalen via telefoonrekening

KPN-klanten kunnen voortaan aankopen in de App Store van Apple regelen via hun telefoonrekening. Aangezien iDeal en PayPal nog niet tot de betalingsmogelijkheden behoren is dit wellicht een uitkomst. Klanten kunnen maximaal 20 euro per aankoop besteden met een maximum van 150 euro per maand.

Dat ontdekte de website iCulture.

Vanaf nu kunnen KPN-klanten apps in de App Store van Apple afrekenen via hun telefoonrekening. Dit staat in jargon bekend als carrier billing en wordt vaker gebruikt in bijvoorbeeld de Verenigde Staten, waar providers een grotere rol van betekenis spelen. Op deze manier kunnen KPN-klanten voor maximaal 150 euro per maand apps, films, games en muziek in de App Store aanschaffen. Dit werd ontdekt door de website iCulture, die zich volledig richten op het verslaan van Apple gerelateerd nieuws. Zij kwamen dit nieuwtje op het spoor door de Amerikaanse ondersteuningspagina van Apple te inspecteren. Hier werd als enige Nederlandse partij  die carrier billing ondersteund KPN genoemd. KPN heeft de beschikking over een eigen netwerk en heeft zodoende dochterbedrijven als Simyo. Deze dochterbedrijven ondersteunen de functie niet.

Zo maak je gebruik van facturatie via telefoonrekening

De mogelijkheid tot het afrekenen van digitale producten blijkt ook te gelden in de programma’s iTunes en iBooks. KPN-klanten kunnen aangeven hun aankopen via telefoonrekening te willen voltooien door in de App Store hun Apple ID te selecteren en daar voor ‘mobiele telefoon’ te kiezen. Deze optie staat onder het kopje ‘betaalinformatie’. Hierop volgend moeten klanten nog wel hun telefoonnummer verifiëren. Dit gebeurt middels een controle sms. Ook dienen sommige KPN-klanten nog een aanvullende update te installeren. Deze update staat onder de ‘info’ button in het instellingenmenu. Zodra alles geregeld is kunnen KPN-klanten maximaal 20 euro per aankoop besteden. Bovenstaand verhaal geldt niet voor zakelijke klanten.

Nog geen PayPal of iDeal in App Store

Op moment van spreken is het nog neit mogelijk om in de App Store via PayPal of iDeal te betalen. Ditzelfde verhaal gaat op voor de Google Play Store, de ‘appmarkt’ van Android-toestellen. Derhalve zijn veel mensen genoodzaakt creditcards aan te schaffen. Het geval wil echter dat Nederlanders niet bijzonder happig zijn op deze wijze van betalen, voornamelijk door de schrikbeelden over hoge schulden gebaseerd op Amerikaanse horrorverhalen. Of bijvoorbeeld iDeal, de meestgebruikte online betaalmethode van ons land, spoedig tot de opties behoort, is nog niet bekend. In België is betalen via je telefoonrekening overigens al wel mogelijk bij de providers Base en Proximus.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones