KPN stopt met Toestel Lease

KPN Lease2012 was het jaar van de zogenoemde “Toestel Lease”. Telecomprovider KPN startte samen met dochterondernemingen Hi.nl en Telfort een nieuwe vorm van telefoon abonnementen.

Het was de bedoeling om abonnementen aan te bieden waarbij je als consument nooit meer hoeft bij te betalen voor je toestel. In plaats van direct eigenaar te worden van je smartphone maak je gebruik van een leaseperiode. Hierin betaal je maandelijks een leasebedrag bovenop je abonnementskosten. KPN heeft aangekondigd te stoppen met deze variant.

Te hoge kosten voor je smartphone

Smartphones worden steeds uitgebreider. In werkelijkheid zijn het al ware minicomputers waar je vandaag de dag alles op kan doen. De gemiddelde smartphone heeft een snellere processor dan de computer van 5 jaar geleden. Door deze stijging in moderne techniek worden smartphones steeds kostbaarder. Dat je tussen de € 500,- en € 700,- voor een telefoon betaalt is tegenwoordig heel normaal.

Enkele jaren geleden kreeg je de meeste toestellen wel gratis bij een telefoon abonnement. Tegenwoordig moet je bij vrijwel ieder abonnement bijbetalen. De hoogte van dit bedrag stijgt steeds meer. Bellen wordt vrijwel onbetaalbaar. Om dit probleem op te lossen dacht KPN een oplossing te hebben bedacht. Met toestellease hoef je nooit bij te betalen voor je toestel. Je betaalt een leasebedrag per maand en dat wordt bovenop je maandelijkse kosten geteld. Een groot nadeel is echter dat je geen eigenaar bent van je toestel. Als je contractduur voorbij is kan je het toestel weer inleveren en een nieuw abonnement afsluiten.

Bovenstaande vorm van lease leek voor de meeste smartphonegebruikers erg interessant. Na twee jaar wil je toch een nieuw toestel dus wat maakt het uit dat je hem niet mag houden. Toch viel het verkopen van dit soort abonnementen niet mee. De kosten van de abonnementen waren ongeveer net zo hoog als die van de concurrent, dus dan is het toch interessanter om het toestel meteen te mogen houden. Na ruim een jaar heeft KPN besloten om met Lease te stoppen. Persoonlijk vind ik dat een goede beslissing.

Nieuwe telefoon abonnementen KPN

Binnenkort start KPN met nieuwe telefoon abonnementen. KPN krijgt 2 basisabonnementen. In deze abonnementen zit een kleine hoeveelheid minuten, smsjes en mb’s. Deze abonnementen zijn ideaal voor mensen die niet te veel gebruik maken van mobiel internet.

Naast de basis abonnementen komt KPN met een aantal alles-in-1 abonnementen. In deze abonnementen zit o.a. onbeperkt bellen en sms’en. Verder bieden deze abonnementen 4G-ondersteuning.

Net als bij T-Mobile kan je onbeperkt gebruik blijven maken van internet, ook buiten je bundel. Na het verstrijken van je MB’s, wordt de snelheid verlaagd naar 64 KB/s.

Wil je meer weten over de abonnementen van KPN?
Op Telefoonabonnement.nl vergelijk je eenvoudig alle acties en aanbiedingen van KPN.

Bekijk het laatste nieuws over KPN:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones